Elektrik Faturalarına Ayar

Başbakanlık, EPDK’nın yeni ‘Müşteri Hizmetleri Yönetmelik Taslağı’na ‘faiz’ ayarı çekti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Ocak 2014 10:00
Elektrik Faturalarına Ayar

Elektrikte faturasını zamanında ödemeyen ve temerrüde düşen aboneye, yıllık yüzde 16.8 yerine yüzde 9 faiz uygulanacak

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Başbakanlık’ın uyarısı üzerine elektrikte faturasını zamanında ödemeyen ve temerrüde düşen aboneye, yıllık yüzde 16.8 yerine yüzde 9 faiz uygulayacak.

EPDK, elektrik sektöründe 35milyona yakın abone ile elektrik dağıtım(perakende) şirketleri arasında ‘hak, yükümlülük ve sorumlulukları’ düzenleyen yeni ‘Müşteri Hizmetleri Yönetmelik Taslağı’nı Başbakanlığa gönderdi.

Başbakanlık, faturasını zamanında ödemeyen, bu nedenle temerrüde düşen abonelerin yüklenecekleri faizlerle ilgili önemli uyarı ve öneridekiler de bulundu. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın verdiği ‘görüşe’ de işaret eden Başbakanlık, özel hukuk hükümlerine tabi sözleşmelerde ‘amme alacaklarına’ ilişkin mevzuatın işletilemeyeceğini vurguladı.

Gümrük Bakanlığı’nın TÜİK tarafından belirlenen aylık TÜFE oranlarının uygulanmasının ‘yerinde’ olacağını belirttiğine dikkat çeken Başbakanlık, temerrüde düşen abone için yüzde 9 faiz önerdi.

YENİ YÖNETMELİKTE FAİZ YÜZDE 9 OLACAK
Başbakanlık, ‘Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği’nde faiz alacakları için 3095 sayılı ‘Kanuni Faiz ve Temerrüt Faizine İlişkin Yasa’nın uygulanmasını, bu yasada öngörülen faiz oranının da yıllık yüzde 9 olduğunu vurguladı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu kaynakları, Başbakanlık’ın uyarısı ve saptamalarına katıldıklarını belirterek “Yeni yönetmelikte, bu faiz oranı dikkate alınacak” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.