Elektrik Faturalarında İsyan Ettiren Ücret

Vatandaş elektrik isyanında. Elektrik faturasını bir gün bile geciktirene 'açma-kapama' uygulanıyor. Parası da sonraki faturaya yansıtılıyor. Elektrik kesilirse 'Siz açtırın' deniliyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Şubat 2014 09:48
Elektrik Faturalarında İsyan Ettiren Ücret

Elektrik faturalarının kabarık geldiği yönünde eleştiriler sürerken; tartışma yaratacak yeni bir uygulama daha ortaya çıktı. Son günlerde bazı elektrik dağıtım firmaları, faturasını bir gün bile geciktiren vatandaşa ihbarname gönderiyor.

Bu arada elektrikler ise çoğunlukla kesilmiyor. Fakat elektrikler kesilmiş gibi 'açma-kapama' ücreti tahakkuk ettiriliyor. Böylece 19 liralık ücret bir sonraki faturaya yansıtılıyor. Elektrikleri kesilmediği halde faturalarında, 19 lira 'açma-kapama' ücreti gören vatandaş, şaşkına dönüyor. Sosyal medyada şikayetlerini paylaşan vatandaş, "Elektriğim kesilmedi, dolayısıyla bağlanmadı da. Neyin ücretini istiyorlar anlamadım", "Faturamı bir gün gecikmeli yatırdım. Elektriği kesmedikleri halde, kesme-bağlama ücreti almışlar" diyerek, elektrik dağıtım firmalarına tepkisini gösteriyor.

'ELEKTRİKÇİ BUL' TEKLİFİ

Öte yandan elektriği kesilen vatandaşlar, faturasını yatırdığında kurumlara başvurarak "Gelin elektriğimizi açın" diyor. Buna cevap ise "Bir elektrikçi bulup, açtırın" oluyor. Bu durumda da fatura vatandaşa çıkıyor. Vatandaşlar, özellikle okuma işini yapan elemanların bu ihbarnameleri hazırladığına dikkat çekiyor. Yetkililerin bu duruma el koymasını isteyen vatandaşlar, bu şekilde elde edilen gelirin doğru olmadığını belirtiyor.

YENİ BİR KAZANÇ KAPISI OLDU

Tüketiciler Derneği Başkanı Aydın Ağaoğlu, "Dağıtım şirketlerinin son ödeme tarihinden en az 10 gün önce müşterilerine faturayı tebliğ etmesi gerekiyor" dedi. Ağaoğlu, şöyle konuştu: "Ancak son ödeme tarihine iki-üç gün kala faturalar kapılara bırakılıyor. Bir gün geç ödeyenlerden de 'kapama-açma' bedeli alınıyor." Elektrik piyasasıyla ilgili müşteri hizmetleri yönetmeliğine göre kesme yapılmadan para alınamayacağını belirten Ağaoğlu, yeni bir kazanç kapısı açıldığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum