Elektrik Zammı Yine Kapıda mı?

İran'la yaşanan doğalgaz krizinin ardından Rusya'nın da gazı kısması elektrik zammını gündeme getirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Şubat 2012 08:39
Elektrik Zammı Yine Kapıda mı?

Dünyada 42 yılın en sert kışı yaşanırken Türkiye'de de doğalgaz konusunda kritik günler yaşanıyor. Enerji sektöründen bir yetkili, Rusya'dan Türkiye'ye gelen doğalgazın yüzde 30'a yakın azaldığını söyledi. Öte yandan Bulgaristan'ın doğalgaz şebekesi operatörü Bulgartransgaz Başkanı Kiril Temelkov, Rusya'nın kendileriyle birlikte Yunanistan, Türkiye ve Makedonya'ya sağladığı gazın yüzde 30 azaldığını açıkladı.

"ZAM SÖZ KONUSU DEĞİL"

Enerji Bakanı Yıldız, "Zaman zaman Rusya'dan aldığımız, İran'dan aldığımız gazın basıncında düşmeler olabiliyor. Avrupa'da özellikle boru hattı boyunca Ukrayna, Rumanya, Bulgaristan, Polonya ve Çek Cumhuriyeti'nde çok ciddi soğuklarda var" diye konuştu. Yıldız, "Gaz sıkıntısından dolayı doğalgaza herhangi bir zam söz konusu değil" diye konuştu.

"ELEKTRİĞE ZAM GELECEK"

Elektrik piyasasından bir yetkili, piyasada doğalgaz sıkıntısı yaşandığını belirterek, "Bakanlık doğalgaz sıkıntısından dolayı ikincil yakıta geçin talimatı verdi. Ancak ikincil yakıt nafta ve çok pahalı. Naftayla elektrik üretimi elektrik faturalarına yüzde 10 zam olarak yansımak zorunda" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum