Elektrikler ne zaman gelecek? Elektrikler neden kesildi?

Elektrikler ne zaman gelecek? Elektrikler neden kesildi?

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Nisan 2015 01:42
Elektrikler ne zaman gelecek? Elektrikler neden kesildi?

Türkiye’nin bazı bölgelerinde yaşanan elektrik kesintileri hayatı olumsuz etkiliyor. TEİAŞ, elektrik nakil hatlarında saat 10.36'da yaşanan sorun nedeniyle birçok bölgede elektrik kesintisi meydana geldiğini bildirdi. Enerji Bakanılğı ise arızanın takip edildiğini belirtti.Başta İstanbul ve Ankara olmak üzere İzmir, Antalya gibi Türkiye’nin farklı şehirlerinde elektrik kesintileri yaşanıyor.

ENERJİ BAKANLIĞI: TAKİPTEYİZ

Türkiye genelindeki elektrik kesintisiyle ilgili olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı da bir açıklamada bulundu. İşte bakanlığın açıklaması: Elektrik sistemimizde Türkiye genelinde bugün saat 10.36 itibarıyla bir elektrik kesintisi meydana gelmiştir. Olayın meydana geldiği andan itibaren Ankara’da TEİAŞ’ın Milli Yük Tevzi merkezinde bir kriz masası oluşturulmuştur. Bu masada Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, TEİAŞ, EÜAŞ ve TEDAŞ yetkilileri; tüm elektrik sistemimizi an be an takip etmekte; dağıtım şirketleri, santraller, trafo merkezleriyle bilgi alışverişi anlık olarak yapılmaktadır. Kesintinin sebepleri üzerinde çalışma devam etmekle birlikte Kriz Merkezi’nin öncelikli amacı sistemin hızlı bir şekilde toparlanması ve enerjisiz yerlerin normale dönmesi olmuştur. Bu kapsamda şu ana kadar yapılan çalışmalar neticesinde Trakya, Karadeniz, Doğu Anadolu bölgelerinde hemen hemen enerjisiz yer kalmamıştır. İç Anadolu, Akdeniz, Ege ve Güneydoğu Anadolu bölgemizde kesinti olan yerlere en kısa süre içerisinde elektrik verilmesine dönük çalışmalar sürmektedir. İstanbul’un yüzde 80’ine elektrik verilmiş, metro ve tramvay gibi toplu ulaşım araçlarına da enerji sağlanmıştır.

TEİAŞ: SORUN 10:36'DA YAŞANDI

TEİAŞ yetkilileri, elektrik nakil hatlarında saat 10.36'da yaşanan sorun nedeniyle birçok bölgede elektrik kesintisi meydana geldiğini bildirdi. Teknik inceleme başlatıldığını belirten yetkililer, sisteme en kısa sürede elektrik verilmesi için çalışıldığını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.