Elektrikli Bisiklet Kullananlar Dikkat

Elektrikli Bisiklet Kullananlar Dikkat

Yayınlanma:
Elektrikli Bisiklet Kullananlar Dikkat

Isparta Özel Sürücü Kursları Derneği Başkanı Mehmet Emin Çelik, elektrikli bisikletler için ehliyet şartı geldiğini söyledi.

Başkan Çelik, elektrikli bisikletlere (M) sınıfı ehliyet şartı getirildiğini belirterek, M sınıfı ehliyet almanın yaş sınırının da 16 olduğunu açıkladı.

Isparta Özel Sürücü Kursları Derneği Başkanı Mehmet Emin Çelik, elektrikli bisikletlerin günümüzde oldukça yaygınlaştığını ve bu nedenle elektrikli bisikletler için ehliyet sınıfının getirildiğini belirterek, “Bilindiği üzere elektrikli bisiklet kullanımı gün geçtikçe artıyor. Bu nedenle elektrikli bisikletler için kilowatt derecelerine göre ehliyet sınıfı getirildi” dedi. Isparta Özel Sürücü Kursları Derneği Başkanı Mehmet Emin Çelik, (M) sınıfı ehliyet konusunda yaptığı bilgilendirme açıklamasında şu ayrıntılara yer verdi.

“Öncelikle günümüzde kullanılan elektrikli bisikletler genellikle 50 C, elektrik gücü de 4 k olarak görülüyor. Bu tür elektrikli bisiklet kullanımının günümüzde artmasıyla birlikte elektrikli bisikletler için de ehliyet sınıflandırılması getirildi. Peki bu ne demek oluyor. Yani biraz önce saydığımız özelliklere sahip elektrikli motorlar için artık (M) sınıfı ehliyet şartı getirildi. Bu konuda da bir yaş aralığı belirlendi. Buna göre M sınıfı ehliyet almak isteyen vatandaşların en az 16 yaşında olması gerekiyor. Ayrıca ehliyet gerektiren elektrikli bisikletlere ehliyetsiz binilmesi halinde cezai işlemler kapıda. Ancak 0 – 0,25 kilowatt aralığındaki elektrikli bisikletlere bir ehliyet gerekmiyor”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum