Eleştirilen Plan Komisyondan Geçti

Milli Eğitim Müdürlüğü’nün okul binalarının yeni eğitim modeline göre ilköğretim binalarının planlanmasını içeren taslak, Mustafa Şener İ.Ö.O’da yapılan değişiklik haricinde olduğu gibi kabul edilerek Vali’nin imzasına sunuldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Mayıs 2012 21:02
Eleştirilen Plan Komisyondan Geçti

Isparta’da Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan komisyon tarafından 4+4+4 zorunlu eğitim sistemi modeline göre oklu binalarının planlamasına yönelik taslak küçük bir değişiklikle Vali imzasına sunuldu. Vali Memduh Oğuz, taslağa ilişkin eğitim camiasında herkesin fikrini söylemesini istemiş ve bir hata süre tanımıştı.

O süre geçtiğimiz Cuma günü doldu. Edinilen bilgilere göre taslakta Mustafa Şener İlköğretim Okulu’na ilişkin düzenlemede değişikliğe gidildi. Buna göre Mustafa Şener İlköğretim Okulu’nda ikiyi öğretim devam edecek. İlköğretim öğrencileri sabahtan ortaöğretim öğrencileri ise öğleden sonra ders görecek.

HİLMİ DİLMEN İMAM HATİP OLUYOR
2012-2013 eğitim öğretim yılı ile birlikte velilerin tepki gösterdiği öğrencilerinin caddeyi trafiğe kapatarak eylem yaptığı Hilmi Dilmen İlköğretim Okulu’nun imam hatipin ortaokul bölümüne dönüşmesi kesinleşti. Burada eğitim gören 580 öğrencinin ilköğretim kısmı Yılmaz Şener ve Ülkü İlköğretim Okulu’na ortaokul kısmı da Nazmiye Demirel ve Ülkü’nün ortaokul bölümüne nakledilecek.

İŞTE YENİ DÖNEM
Okul binaları planlamasında ortaokul ve ilköğretim öğrencilerinin başka okullara nakli dikkat çekiyor. Örneğin Alaybeyoğlu İ.Ö.O’nun ortaokul öğrencileri Atatürk, Nazmi Toker ve Cumhuriyet İ.Ö.O’nun ortaokul bölümüne nakledilecek. Atatürk İlköğretim Okulu ortaokul olarak düzenlenecek. İlkokul öğrencileri Z. Ulusuoy, Alaybeyoğlu ve Ülkü’ye nakledilecek.

İKİLİ ÖĞRETİM ARTIYOR
Şehit Koray Akoğuz İ.Ö.O, hem ilkokul hem ortaokul olarak düzenlenecek onarım bitinceye kadar ikili öğretim geliyor. Hafız İbrahim Demiralay binası ilköğretim olarak kalacak ortaokul öğrencileri Şehit Mustafa Gözütok İ.Ö.O’nun binasına nakledilecek. İkili öğretim yapılan Halıkent,Fevzipaşa ve Mustafa Şener’de ikili öğretim devam edecek. Naşide Hali Gelendost, Ülkü, Zübeyde Hanım, Selahattin Seçkin ve Öğretmenler İlköğretim Okulu’nda da ikili öğretim başlayacak. Gülcü İ.Ö.O ortaokul olarak kalacak. İlkokul öğrencileri Üçkardeş binasına nakledilecek. Zehra Ulusuoy binasında ilköğretim devam edecek, ortaokul öğrencileri Şehit Mustafa Gözütok İ.Ö.O. binasına nakledilecek. Şehit Mustafa Gözütok İ.Ö.O binası ortaokul olarak kalacak. Bunların dışında kalan okullar hem ilkokul hem ortaokul öğrencilerinin eğitim alacağı kurumlar olacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.