Elimize Silah Alıp Biz mi Vuralım?

Isparta faciasında acılar 4 yıldır bitmedi

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Aralık 2011 13:43
Elimize Silah Alıp Biz mi Vuralım?

İstanbul-Isparta uçağının Keçiborlu’da düşerek 57 kişiye mezar olmasının üzerinden 4 yıl geçti. 30 Kasım 2007′de meydana gelen kazada eşlerini ve çocuklarını kaybeden aileler ise isyanda.

Çünkü dava dosyası sürekli benzer bulgular gelmesine rağmen üçüncü kez farklı bir bilirkişi heyeti tarafından inceleniyor. Son bilirkişi heyetinin “Verilen 3 aylık sürede bir sonuca varamadık, 1 ay ek süre istiyoruz” demesinin ardından heyete 6 ay süre verildi. Kazada ölen Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü araştırma görevlisi Özgen Berkol Doğan’ın kalp damar cerrahisi uzmanı babası Prof. Dr. Nevzat Doğan ve eczacı annesi Ferhan Doğan bir gazeteye verdikleri ilanda oğullarına şöyle seslendi: “Sevgili Berkol, bu durumlar ve yokluğun her gün içimizi daha çok acıtıyor. Atlasjet’in sahibi Murat Ersoy’un ‘Türk sivil havacılığın duayenlerinden biri’ diye tanımlandığı uçağın sahibi olarak görülen firmanın büyük ortaklarından Yavuz Çizmeci’ye ve o firmanın kalite kontrol müdürüne dava bile açılmadı. Şu anda tutuklu yargılanan kimse yok. Korkarız bu dava zamanaşımına götürelecek. İşte böyle…”

‘ACIMIZ DİNMİYOR’
Prof. Dr. Doğan, hiçbir şeyin acılarını dindirmediğini söyleyerek, “İlk başlarda Kaza Kırım Heyeti’nin saptadığı 33 arıza var. Kazadan önce bu şirket ruhsat aldığı günden bu yana bütün denetlemelere bu eksiliklikle gitmiş. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü bu şirketin uçuşunu durdurmamış. 4 yıldır süren davada defalarca teknik bilirkişi incelemesi oldu. Şimdi yine teknik bilirkişi de dosya.Teknik bilirkişi Kaza Kırım Heyeti’nin saptadığı bu bulguları dikkate almalı. Rapora göre bu uçakta flap arızası var. İnişe geçmiş bir uçak ‘flap’lerini açması lazımdı. Ama açılmamış” diye konuştu.

‘ALLAH’A HAVALE ETTİM’
Kazada hayatını kaybeden Boğaziçi Üniversitesi fizik bölümü öğretim görevlisi ve CERN’de deneyler yapan Prof. Dr. Engin Arık’ın eşi Prof. Dr. Metin Arık da isyan ediyor Arık, “Hiçbir şey olduğu yok. Bu işin sorumluları dahi tutuklanmadı. Ucuz para kazanmak için değerli bilim adamlarını öldürüldüler. Sorumlusu yok ortalıkta. Ben bu işi Allah’a havale ettim. Yoksa çıldıracağım. Elimize silah alıp sorumluları biz mi vuralım anlamadım ki” dedi.

Kaynak : Sabah Gazetesi

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum