Elinizi Vicdanınıza Koyarak Yorum Yapın

İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, okul müdürleri değerlendirmelerinde etkili olduğu söylenen Eğitim Bir Sen’den 34, puanlamayı beğenmeyip eylem yapan Türk Eğitim Sen’den ise 19 yöneticinin elendiğini bildirdi.

Yayınlanma:
Elinizi Vicdanınıza Koyarak Yorum Yapın

İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, okul müdürleri değerlendirmesi sonrası kamuoyunda dolaşan bazı iddialar üzerine açıklamada bulundu.

Kamuoyunda bu konuda kirli bilgilerin dolaştığını belirten Can, “İlimizde 135 müdür değerlendirmeye alındı. Bunlardan 57’si hakkında devam kararı çıktı. Diğerleri ise devam vizesini alamadılar. Dün o arkadaşlarımıza görevlendirme yapacağımız sürenin son günüydü. 57 arkadaşımızdan 25’i kendi okulunda devam kararı verdi. Geriye kalan 32 müdür arkadaşımız kendi okulunu tercih etmedi. Bir kısmı başka bir okulda çalışacağını düşünüyor bir kısmı da zorunluluktan dolayı tercih etmedi.

Daha önce ilkokulda olması gereken ortaokulda müdürdü. Ama şimdi yönetmeliğimizde bir yere müdür verilebilmek için o okula öğretmen olarak atanabilme şartını taşıması gerekiyor. Müdür, sınıf öğretmenliği kadrosundaysa onu ortaokula veremiyoruz. Branş öğretmeniyse onu da sınıf öğretmenliğine veremiyoruz. Eskiden devam edip geldikleri noktada ortaokulda da müdür olabiliyorlardı. Onların bir kısmı tercih yapamadığı için ikinci aşamayı bekliyorlar. 3-5 Eylül tarihleri arasında da bu arkadaşlarımızın müracaatlarını alacağız. Yeterli puanı alıp da kendi okulunu tercih etmeyen arkadaşların müracaatlarını alacağız. Onları da takvimde yapılacak iş ve işlemlerinden sonra 11-12 Eylül arasında görevlendirmelerini yapacağız” dedi.

MÜDÜRLÜKTEN ELENEN TEKRAR ÖĞRETMEN OLACAK

Öte yandan okul müdürlüğüne devam kararı çıkmayanların norm kadro boşluğuna göre kendi istemeleri şartıyla ilk olarak il merkezinde yoksa ilçelerde öğretmen olarak atanacaklarını açıklayan Can, “15 Eylül’de okullar açılacak. Dolayısıyla bu tarihe kadar sıfırdan müdürlük alam durumumuz var. Onun tarihi de 13-18 Kasım tarihleri. O zamana kadar boşluk olmasın diye dirayetli müdür yardımcısı arkadaşlardan müdür görevlendirmesi yapacağız. Okulda müdür yardımcısı yoksa dışarıdan müdür görevlendirmesi yaparak okullarda hiçbir boşluk olmadan eğitim öğretime açacağız” diye konuştu.

EĞİTİM BİR-SEN’Lİ 34, TÜRK EĞİTİM-SEN’Lİ 19 MÜDÜR ELENMİŞ

Diğer taraftan müdürlerin değerlendirmeleriyle ilgili bir sendikanın ciddi yönlendirmelerinin olduğu, bunların yönlendirmeleri doğrultusunda bazı müdürlere düşük, bazılarına ise yüksek puan verildiği iddiasına da açıklık getiren Can, şöyle devam etti; “Bizi yönlendirdiği iddia edilen sendika Eğitim Bir Sen. Bu sendikaya üye 34 müdür elenmiş. Bu sendikanın milli eğitimde etkili olduğunu iddia eden sendika da Türk Eğitim Sen. Onlardan da 19 kişi elenmiş. Elinizi vicdanınıza koyarak yorumunuzu yapın. İnsanlar ellerinde veri olmadan yorum yapıyor. Buyurun bunu nasıl izah edeceksiniz şimdi?

ASLINDA ONLARIN DA ELENMESİNİ İSTİYORLAR

Bu iddiaları ortaya atan sendikadan devam eden arkadaşlar var. Değerlendiriciler kendileri açısından uygun gördükleri kişiye geçerli puanı vermişler. Burada sendika ayrımı gözetmemişler. Ama benim bir şey dikkatimi çekti. Bu üyeleri aradım. Sendikaları tebrik etme ihtiyacı dahi hissetmemiş. Sendikanın kendi üyesi, müdürlüğe devam kararı çıkmış, arayıp tebrik etmiyor. Ama meydanlara çıkıp bizi elediler diye feryat ediyorlar. Siz mağduriyetler üzerinden propaganda yapıyorsunuz. Aslında onların da elenmesini istiyorlar. Herkes elensin ki biz bu mağduriyetler üzerinden sendikacılık yapalım diyorlar. Oysaki sendikacılık, üyelerinin menfaatini temin etmektir.

100 PUAN ALAN ARKADAŞIMIZ DEĞERLENDİRMEYE ALINMADIĞI ALANLARDAN OTOMATİK TAM PUAN ALDIĞI İÇİN BU SONUCA ULAŞTI

Son olarak değerlendirmede 100 tam puan alan yöneticinin de açıklamasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Can, şunları söyledi: “Kendileri açısından haklı olabilirler. Ama ne kadar haklı olup olmadıkları yaptıkları şikâyet sonucunda yapılan incelemede ortaya çıkacaktır. İddia edilen yerlerden bir tanesi Keçiborlu İlçe Milli Eğitim Müdürünün 100 puan almasıyla ilgili. İlçelerdeki değerlendirmeyle ilin bir alakası yok. İlçeler kendi değerlendiriyor. Arkadaşımız İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bakıyor ama kadrosu Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde. Kendisi Halk Eğitim Müdürü olarak değerlendirildi. Onu değerlendiren kişi de milli eğitimdeki şube müdürü. Şube müdürünün değerlendirmedeki soru sayısı 20. Oysa milli eğitimin toplam değerlendirme sayısı toplamı 60. dolayısıyla değerlendirilmeyen alanlar da sistem tam puan veriyor. Kendisi ilçe müdürü olduğu için kendisine puan veremedi. Şube müdürü onu Halk Eğitim Müdürü olarak değerlendirdi. Şube müdürü 20 soruda tam puan verince Milli Eğitim’in kalan 40 sorusundan tam puan gelince 100’e tamamlandı. Eğitim yönetimi alanında bilimsel çalışması var mı? sorusu sadece Milli Eğitim Müdürlerinin sütununda var.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum