Elleri, Gözleri ve Ayakları Bağlı Suya Atıldılar

Dünyanın en zor eğitimi...

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Temmuz 2015 17:14
Elleri, Gözleri ve Ayakları Bağlı Suya Atıldılar

Dünyanın en zorlu askeri eğitimleri arasında gösterilen Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığındaki Komando İhtisas Kursu'nun dördüncü ve son aşaması olan Su Üstü Komando Harekatı tatbikatı, Eğirdir Gölü'nde tamamlandı.

Türkiye'nin yanı sıra 16 ülkeden gönüllülük esasına göre komando olmak için Eğirdir'e gelen askerler güç, cesaret ve kararlılık gerektiren "Derin Kar ve Şiddetli Soğuklarda Muharebe Harekatı", "Kara Komando Harekatı" ve "Hava İndirme Harekatı"na katıldı.

Bu aşamaları geçen kursiyerler, Su Üstü Komando Harekatı'na katılmaya hak kazandı. Bu aşamada güç ve sabırları ölçülen komandolar, su altı labirent engelini aşma, çamurlu suda sürünme, tam teçhizatlı kuleden atlama, su altı yüzme, dalış, su altından tüplü intikal, sal yapma, denizden ikmal gibi zorlu eğitimlere tabi tutuldu.

İçinde kurbağa ve yılan bulunan su altı labirent engelini aşan, elleri, ayakları ve gözleri bağlı şekilde suya atılan komandolar, en yakın unsura öğrendikleri özel tekniklerle yüzerek ulaştı.

Eğitimlerinin tamamlamasının ardından gerçekleştirilen tatbikat, komandoların, düşman muharebe merkezini yok etmek için belirlenen hedefe botlarla düzenlenen kıyı çıkarma harekatıyla başladı.

Kıyıya ilk olarak tam teçhizatlı balık adamlar çıktı. Balık adamlarca kıyı güvenliğin sağlanmasının ardından diğer komandolar da botlarla çıkarma yaptı.

Düşmanın iletişim merkezine ilerleyen komandolar, hedefi imha ettikten sonra doğadan topladıkları malzemelerle yaptıkları sallarla dost bölgeye geri döndü.

Toplam 28 hafta süren Komando İhtisas Kursu, Su Üstü Komando Harekatı Tatbikatı'nın gerçekleştirilmesiyle sona erdi.

- Eğitimler 4 bölümden oluşuyor

Kursiyerler, 4 bölümden oluşan zorlu eğitimlere Davraz Dağı'nda gerçekleştirilen "Derin Kar ve Şiddetli Soğuklarda Komando Harekatı" ile başladı. Burada, soğuk Hava koşullarına uyum sağlama, derin karda hayatta kalma ve barınma eğitimi gören komandolar, kursun ikinci aşamasında "Kara Komando Harekatı"nda ise Burdur, Antalya, Konya ve Isparta'yı içine alan sahada derin kanyonlar, uçurumlar ve sarp arazileri, ileri dağcılık yöntemleri kullanarak geçti.

Kayseri'de icra edilen "Hava İndirme Harekatı"nda paraşütle atlama eğitimi alan komandolar, kursun son aşaması olan "Su Üstü Komando Harekatı"nı ise Eğirdir'de tamamlayarak komanda brövesi hak almaya hak kazandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum