Elma Dalında 2 TL

Elma Dalında 2 TL

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Ekim 2015 12:43
Elma Dalında 2 TL

Türkiye elma üretiminin yüzde 26'sının gerçekleştirildiği Isparta'da yaklaşık 1 ay sürecek elma hasadı başladı. Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, geçen yıl 1 TL olan elmanın bu yıl dalında 2 TL değer gördüğünü kaydetti; umutlu tablo çizdi.

Türkiye elma üretiminin yüzde 26'sının gerçekleştirildiği Isparta'da, yaklaşık 1 ay sürecek elma hasadı başladı. Isparta'da elma yetiştiriciliği yapan yaklaşık 9 bin çiftçiyi hasat heyecanı sardı. Geçen yıl 223 bin 648 dekar alanda 646 bin 266 tonluk üretimle Türkiye'de en fazla elma üretiminin yapıldığı il konumunda olan Isparta'da, elma üretiminden 723 milyon lira gelir sağlandı. Özellikle Eğirdir Gölü'nün olumlu etkisi nedeniyle Eğirdir, Gelendost ve Senirkent ilçelerinde yoğunlaşan elma üretimde elde edilecek üretim miktarının bu yıl, yeni dikim alanlarıyla artması hedefleniyor.

Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, elmanın Isparta ekonomisi ve kültüründe büyük bir öneminin olduğunu söyledi. Eğirdir elmasının herkes tarafından bilindiğini ifade eden Şengöl, elmanın Eğirdir ile adeta özdeşleştiğini anlattı. Türkiye genelinde gerçekleşen don olayının Eğirdir'de etkili olmadığını, bunun da elmanın kalitesini arttırdığını ifade eden Şengöl, Eğirdir, Gelendost ve Senirkent ilçelerini içine alan Eğirdir Gölü havzasındaki elma bahçelerinde hasadın başladığını aktardı. Fiyatlarda yüzde 30'luk artış bekleniyor Bayram tatilinin araya girmesiyle geciken hasadın kasım ayının ilk haftasına kadar sarkabileceğini belirten Şengöl, çiftçilerin elma verimliliğinden memnun olduğunu kaydetti.

Bu yıl elma fiyatlarında bir önceki yıla göre yüzde 30'luk bir artış olmasını beklediklerine dikkati çeken Şengöl, "Türkiye'de yaşanan don olayı birçok meyveyi etkiledi. Bu nedenle elmaya olan talebin artacağını düşünüyoruz. Hasadı yapılan elma ilçedeki soğuk hava depolarında saklanıyor. Bu da depolardaki elmaların kışın iyi para edeceği anlamına geliyor. Geçen sene kilogram fiyatı 1 liradan satılan elma, bu sene 2 liraya kadar satılabiliyor" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.