Elma Hasadında Son Hafta

Elma Hasadında Son Hafta

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Ekim 2017 11:10
Elma Hasadında Son Hafta

Isparta’da geçtiğimiz ay başlayan elma hasadında sona gelindi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Tuğrul, elma rekoltesinin geçen yıl 650 bin ton olduğunu belirterek, “Bu yıl yaklaşık % 7,7’lik bir artışla rekoltenin 700 bin ton civarında bekliyoruz” dedi. 

Türkiye’nin en çok elma üreten ili olan Isparta’da elma hasat dönemi geçtiğimiz Eylül ayında başladı ve bugünlerde hasat bitmek üzere. Ülkede üretilen toplam elmanın 5/1’i Isparta’da üretiliyor. Üretim, hava şartları başta olmak üzere diğer etkenlere bağlı olarak her yıl 550 ila 750 bin ton arasında değişiyor. 

“ÇİFTÇİYİ VE ELMAYI ETKİLEYEN OLUMSUZLUKLARA

 RAĞMEN REKOLTENİN ARTACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ” 

Geçen yıl olduğu gibi bu yılki elma üretiminden de umutlu olduklarını ifade eden Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Tuğrul, hasat mevsimi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bilindiği gibi Isparta olarak ülkemizin en çok elmasını biz üretiyoruz. Türkiye’de üretilen her 5 elmadan 1’i ilimizde üretiliyor. Bu yıl geçen yıla oranla elmayı birinci derecede ilgilendiren hava şartları sadece kısmi olarak bazı bölgelere zarar veren dolu yağışı dışında olumlu geçti. İlaçlama, gübreleme ve bahçeyi işleme çalışmalarında da çiftçileri olumsuz etkileyecek küçük çaplı zararlar verimi kısmi olarak azaltsa da bu yılki elma hasat döneminden geçen yıldan daha umutlu olduğumuzu söyleyebilirim. Bu yıl elma rekoltesinde yaklaşık % 7,7 dolayında bir artış bekliyoruz. Tüm bu durumları göz önüne alarak bu yıl 700 bin ton dolayında elma rekoltesine ulaşacağımızı tahmin ediyorum. Bu rakam bir miktar artar veya eksilebilir. 

“ELMA HASADININ SONUNA GELİNDİ” 

Geçtiğimiz Eylül ayında elma hasadına başlayan çiftçilerimiz, yaklaşık bir aydır hasatlarını yapıyorlar ve bugünlerde hasat işlemi bitecek. Elma hasadının bu ayın sonuna kadar hatta, Kasım ayı ilk haftasına kadar sürmesini bekliyoruz” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.