Elma Hasat Sezonu Dualarla Başladı

Eğirdir’e bağlı Yukarı Gökdere Köyünde önümüzdeki günlerde başlayacak olan elma hasat döneminin hayırlı ve bereketli olması temennisiyle Mevlidi Şerif okutuldu ve ardından davetlilere şükür yemeği ikram edildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Eylül 2012 09:53
Elma Hasat Sezonu Dualarla Başladı

Yukarı Gökdere Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifince düzenlenen programa Vali Memduh Oğuz başta olmak üzere; Eğirdir Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz ve Eğirdir İlçesi ve çevre köylerden 2000 kişiye yakın vatandaş topluluğu katıldı.

Mevlidi Şerif okunmasıyla başlayan program protokol konuşmalarıyla devam etti.

Bu sezon elmanın kalitesinin iyi olduğunu belirten Yukarı Gökdere Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mehmet Özdemir; “Öncelikle bu seneki hasadın ekonomimize katkısı bakımından hayırlı olmasını diliyorum.
Bu sene çok şükür hem rekolte çok yüksek hem de elmadaki kalite çok iyi, ama her zaman olduğu gibi pazarlamada sıkıntılarımız var. Pazarlama sıkıntısını aşmanın yolu da bilimsel yollarla elma üretimine devam etmek ve birlik beraberlik içerisinde hareket etmekten geçmektedir. İnşallah bu sorunu da kısa sürede aşarız ve hak ettiğimiz alın terimizi alırız” dedi.

Vali Oğuz; “Bol bereketli bir hasat dönemi olsun”
Vatandaşların hasat öncesi ürünün bereketini dua ederek ve yemek düzenleyerek paylaştığını belirten Vali Memduh Oğuz; “Öncelikle önümüzdeki elma hasat dönemi bol bereketli ve bol kazançlı olsun.
Isparta, Türkiye’nin elma bahçesi, yaklaşık Türkiye elma üretiminin % 23’nü Isparta üretiyor. Ve bu işi son derece bilimsel sistemle yapıyor, artık vatandaşımızda üretici olarak yüksek bir bilinç görüyoruz. Örgütlenmeleri de güzel, işte görüyorsunuz soğuk hava depolarıyla, hizmet organizasyonuyla bu işi en yüksek sistemde yapıyorlar.
Bu gün buna ilave olarak Yukarı Gökdere Köyümüz bu ürün dönemi dolayısıyla bir şükür programı düzenledi. Ben bundan çok etkileniyorum, çünkü bizim milletimizin yüksek özelliği gerçekten her türlü takdirin üstündedir. Bakın burada yaklaşık 2000 kişiye bir köy yemek verdi, aynı zamanda mükellef bir ziyafet verdi. Gelene, geçene sofraların açık olduğu bir yemek verildi, herkese aynı ikram ve aynı seviyede ilgi gösterildi.

Vali Oğuz; “Şükretmek ve teşekkür etmek üzere toplandık”
Bu günkü toplantının manası bir teşekkür, bir şükretmedir. Burada gördük ki hakikaten üreten, hizmet eden köylümüz milletimizin efendisi, onları gönülden tebrik ediyorum. Görmüş olduğunuz gibi bir dalda, bir ağaçta bir mahalleye yetecek kadar elma var. Buna biz teşekkür etmeyelim de kim teşekkür etsin… İnşallah biz şükredelim, teşekkür edelim Cenabı Allah da arttırsın” dedi.

Konuşmalardan sonra programa katılanlara şükür yemeği ikram edildi. Ardından Vali Memduh Oğuz, Yukarı Gökdere Köyü Muhtarı Ahmet Sarı, Kooperatif Başkanı Mehmet Özdemir ve üreticiler hep birlikte elma bahçesinde incelemelerde bulundular.

Program sonrasında Kocapınar Mevkiinde vatandaşlarla bir süre sohbet eden Vali Memduh Oğuz, önümüzdeki elma hasat döneminin bol bereketli ve bol kazançlı olması temennisiyle ilgililere teşekkür ederek köyden ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.