Elma Ödülleri Sahiplerini Bulacak

Birinci Uluslararası Platin Elma Ödülleri Tarım Bakınlığı ve Eğirdir Kaymakamlığı Organizasyonuyla gerçekleştiriliyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Aralık 2012 12:26
Elma Ödülleri Sahiplerini Bulacak

Dün Anadolu Otelcilik Turizm Meslek Lisesi Uygulama Otelinde yapılan bir toplantı ile organizasyon ve hazırlıklar basına tanıtıldı.

Barida Hotels’de Vatan Şaşmaz’ın sunumu ile 18 Aralık’ta yapılacak olacak Platin Elma Oscarları konusunda açıklama yapan Eğirdir Kaymakamı Yalçın Yılmaz, kategorilerin 10 dalda yapılacağını belirterek şuana kadar elma üreticisi çok sayıda ilden müracaatların geldiğini ifade etti. Kaymakam Yılmaz, Elma Oscarları kategorilerini şöyle açıkladı; “
1- Duayen ödülü (Hoca, çiftçi, ziraat mühendisi dernek üyelerinin katılımıyla gerçekleşecek)
2- Ar-Ge (Yeni üretim teknikleri, sulama, hasat, konularında profesyonel kişi ve kurumlar)
3- En İyi Bahçe Tesisi,
4- Yılın İhracaatçısı Ödülü (Elmayı yurt dışına pazarlayanlar, ihracaatçılar ve ihracaatçılar birliklerinden alınan rakamlarla tespit ediecek olan kişi ve kurumlar)
5- Elmadan Mamül Madde Üreten Sanayi Üreticisi,
6- En iyi Üretici Örgütü (Tarımsal amaçlı örgütler olabilir, üretim ve dernek ile uğraşanlar olabilir)
7- İnlovazyon (Yeni ve değişik bir şey yapmak),
8- Elma Belgeseli,
9- Elma Görseli Tasarım Ödülü (Afiş, grafik vb. argümanlarla elmayı görselleştirmek)
10- En İyi Kadın Üretici Ödülü.
dallarında düzenlenecektir. Kaymakam Yılmaz’ın yaptığı açıklamaya göre, Türkiye’de elmanın Amasya ile tanındığı algısının yanlış bir algı olduğunu belirterek, elma üretim kapesitesini şöyle açıkladı. “Türkiye’de elma üreten illerimizin içerisinde Yüzde 21.13’lük bir oran ile Isparta’mız ilk sırada yer almaktadır. Yüzde 11 ile Niğde, yüzde 9 ile Denizli, yüzde 8 ile Antalya, yüzde 0.88 Amasya illeri yer almaktadır. Yani bundan da şu anlaşılmaktadır ki Türkiye’de 4 elmadan birini Isparta yetiştiriyor” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.