Elma Oscarına Doğru

Eğirdir Kaymakamlığı ve Eğirdir Platin Elma Derneği tarafından ilk kez bu yıl düzenlenen Ulusal Platin Elma yarışmasının ödülleri sahiplerini buldu. Görkemli ödül töreninde Isparta Valisi Memduh Oğuz, “Önümüzde süreçte bu program inşallah elma Oscarı olac

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Aralık 2012 11:29
Elma Oscarına Doğru

Isparta Eğirdir ilçesi Kaymakamlığı veEğirdir Platin Elma Derneği tarafından düzenlenen 1.Ulusal Platin Elma Ödülleri sahiplerini buldu. Barida Otel'de düzenlenen ödül töreninin sunuculuğunu Vatan Şaşmaz yaptı.

Törene, Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar (TAGEM) Genel Müdürü Masum Burak, Isparta Valisi Memduh Oğuz, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve çok sayıda sektör temsilcisi katıldı.



BU ÇALIŞMA ISPARTA’YA ÇOK ŞEY KATACAK
Tören Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk Bölümü öğrencilerinin elmayı anlatan gösterisiyle başladı. Isparta Valisi Oğuz ise yaptığı konuşmada, 1. Ulusal Platin Elma Ödülleri'nin ilim şehri Isparta'ya çok şey katacağına inandığını belirterek, "Bu yarışma uluslararası bir yapıya kavuşacak.Dünyanın dört bir yanından insanlar Isparta'ya gelecek. Bu şekilde elmadaki ihracat sorunu aşılacak.Türkiye iç talebi karşıladıktan sonra elmayı satmayı daha fazla arzu edecektir. O zaman ihracatın birden bire patladığını göreceksiniz" diye konuştu.

ELMA GİREN EVE DOKTOR GİRMEZ
Törende kısa bir konuşma yapan Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ise Isparta’da elmanın önemine vurgu yaptı. Başkan Günaydın, “Bir söz vardır, güneş giren eve doktor girmez derler. Ben de diyorum ki, elma giren eve doktor girmez” dedi.

10 DALDA ÖDÜL VERİLDİ
Konuşmanın ardından ödül törenine geçildi. 10 dalda düzenlenen yarışmada 'Elmadan Mamul Madde Üreten Sanayi İşletmesi' kategorisinde Aroma Bursa Meyve Suları ve Gıda Sanayi AŞ, 'En iyi Ar-Ge' kategorisinde Nejdet Kaplan, 'En İyi Bahçe Tesisi' kategorisinde Gülbudak Tarım İşletmeleri, 'Yılın Elma İhracatçısı' kategorisinde Recep Sabancı, 'En İyi İnovasyon' kategorisinde Elmataş Göller Bölgesi Meyve Sebzecilik Sanayi ve Ticaret AŞ, 'En İyi Kadın Üretici' kategorisinde Hatice Gezer, 'Elma Duayeni' kategorisinde Prof. Dr. Nurettin Kaşka, 'En İyi Üretici Örgütü' kategorisinde Evciler Tarım Kalkınma Kooperatifi, 'En İyi Elma Görseli' kategorisinde Veli Karaçay ve Mansur Uluca, 'En İyi Elma Belgeseli' kategorisinde ise Fatih Akgüneş ödüle layık görüldü.

VATAN BİLE ŞAŞTI
Sunuculuğunu Vatan Şaşmaz’ın programda zaman zaman elma üretimi ile ilgili verilen rakamlar sunucu Vatan Şaşmaz’ı bile şaşırttı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.