Elma Üreticisinin Yüzünü Güldürecek Öneri

CHP Milletvekili İrfan Bakır'dan Elma Üreticisinin yüzünü güldürecek öneri...

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Şubat 2016 12:22
Elma Üreticisinin Yüzünü Güldürecek Öneri

Cumhuriyet Halk Partisi Isparta Milletvekili İrfan Bakır, TBMM'de konuştu.

Sözlü soru önergesi veren Bakır, önergenin içerisinde Ispartalı elma üreticisinin yüzünü güldürecek bir öeneride de bulundu.

Geçen yıl Nisan ayında yaşanan don olayı nedeniyle rekoltenin yarıya düşmesine rağmen depolardaki elmanın yüzde 60'ının satılamadığını hatırlatan Bakır, elde kalan elmaların devlet eliyle alımının yapılarak Türk Silahlı Kuvvetleri, Kredi ve Yurtlar Kurumu, Milli Eğitim Bakanlığı ve benzeri kurumlar tarafından bu elmalarının tüketilmesini önerdi.

Bakır, konuşmasında; "Ülkemiz yıllık yaklaşık 3 milyon ton elma rekoltesiyle, dünyanın en büyük 3. Elma üreticisi durumundadır. İlimiz Isparta ise yaklaşık 600 bin tonluk üretimle bu konuda Türkiye’de birincidir.

Dünya genelinde elma üretiminde 3. Sırada olan ülkemiz maalesef konu ihracat olunca ancak 23. Sırayı alabilmektedir. Özellikle Türkiye’ deki elma üretiminin % 20-25’ ini tek başına yapan ilimizde sıkıntı daha da büyüktür. Geçen yıl Nisan ayında yaşanan don olayı nedeniyle rekolte yarı yarıya düşmüş olmasına rağmen depolardaki elmanın %60-70’ i satılamamıştır" şeklinde bilgi verdi.

Milletvekili Bakır, "Elde kalan elmaların satışının sağlanabilmesi için yol haritanız nedir? Kısa vadede bu elmaların yurt dışında satılması sağlanabilirmi?

Yurt içinde ise devlet eliyle alım yaparak kamu kuruluşları, Kredi Yurtlar Kurumu , Türk Silahlı Kuvvetleri, Milli Eğitim ve benzeri yerlerde bu elmaları tüketmeyi düşünüyormusunuz?" sorularını yöneltti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum