Elma Zirvesi İçin İlk Toplantı

“Eğirdir Elma Zirvesi”ne Giden Yolda Çekirdek Çalışma Gurubu İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Mayıs 2017 23:16
Elma Zirvesi İçin İlk Toplantı

 

Geçtiğimiz 10 Mayısta gerçekleştirilen Elma Zirvesi Toplantısında çerçevesi belirlenen “Eğirdir Elma Zirvesi” için çekirdek çalışma grubu, ilk toplantısını 24 Mayıs Çarşamba günü gerçekleştirdi.

Eğirdir Kaymakamlığı toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Kaymakam Abdullah AKDAŞ başkanlığında, Eğirdir Belediyesi Başkan Vekili Hasan Bilal TARAN, Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Mehmet POLAT, Eğirdir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Uğur TURGUT, Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Şerif ÖZONGUN, Eğirdir Ziraat Odası Başkanı Osman SARIDOĞAN, Gülbudak Limited Şirketi sahiplerinden Hasan İNCE ve Ziraat Ajansı ve MSK fuarcılık sahibi Sedat KOLCUOĞLU katıldı. 

Kaymakam Abdullah AKDAŞ yaptığı konuşmada Eğirdir Elmasının standartların üzerinde bir kaliteye sahip, yurt içi ve yurt dışı pazarlarda talep görecek bir ürün olduğunun altını çizerek “büyük düşünüp, küçük başlamalıyız. İlk adımı atıyoruz, bu adım ne kadar doğru ve sağlam olursa geleceğe de o ölçü de sağlıklı ilerleyebiliriz. Amacımız kısa vadede doğru yolu izleyerek orta vadede önemli sonuçlar elde etmektir” diye konuştu. 

Kaymakam AKDAŞ’ın açılış konuşmasının ardından katılımcılar söz alarak izlenecek yol haritası hakkındaki fikirlerini beyan etti. Karşılıklı fikir alışverişinin ardından “Zirve”ye giden yolda paydaşlar ve alt çalışma guruplarında yer alacak isimler ve görevleri belirlendi. 

İkinci çekirdek gurup toplantısı, alt çalışma guruplarının ön hazırlıklara başlamasının ardından belirlenen bir tarihte kararlaştırılarak toplantı sonlandırıldı.

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.