Elmada Rota Afrika ve Asya

Isparta Sanayiciler ve İşadamları Derneği Başkanı Özcan Pınarcı, Eğirdir’in dünya ile entegre hale gelerek ürettikleri ürünleri sadece Türkiye içinde değil, yurt dışına da ihraç etmesi gerektiğini söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Mayıs 2014 10:34
Elmada Rota Afrika ve Asya

Eğirdir'de üyeleri ile kahvaltılı toplantı yapan Özcan Pınarcı, derneğin kurulduğu günden bu yana yaptığı faaliyetler, iş geliştirme platformları, ticaret köprüleri anlatıldı.

Eğirdir’de üretilen elma gibi ürünlerin iç pazarda daralma yaşadığını ifade eden Pınarcı, bunun önüne geçilebileceğinin kaydetti. Pınarcı, Eğirdir’in dış ticaretini geliştirmek için ISİAD, ESİDEF ve TUSKON aracılığı ile dünya ülkelerinden işadamlarının katılabileceği ticaret köprüleri kurabileceklerini belirtti.

Elmanın maliyet yüksekliği sebebi ile Avrupa ülkelerine pazarlamada sıkıntı yaşanması konusuna ise Pınarcı, Afrika ve Asya ülkelerine açılabileceğini kaydetti. ISİAD’ı 4 yıl önce kurduklarını belirten Özcan Pınarcı, “ISİAD ile bu 4 yıl içerisinde Isparta ticaretine önemli katkılar sağladık. Birçok işadamı ve işletme bizimle işbirliği yaparak yeni yatırımlar yaptı. Önceden Isparta ve diğer illerle ticaret yaparken şimdi dünya ülkeleri ile ticaret yapar hale geldiler.” dedi.

Eğirdir’in ticaretinin geliştirilmesi adına böyle bir toplantının düzenlenmesi adına mutlu olduğunu söyleyen Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, “Yerel yönetim olarak ticaret yapmak isteyen, ticaretini geliştirmek isteyen esnaf ve işletmelerin her zaman yanındayız. Eğirdir’in ekonomisine katkı sağlayacak çalışmaları ve işletmelerimizi destekleriz.” ifadedelerini kullandı.

Eğirdir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Başkanı Murat Yalkın ise toplantının çok faydalı olduğunu, bu tür toplantıların sık sık yapılması gerektiğini söyledi.

ISİAD, Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) çatısı altında, Ege Ve Batı Akdeniz Sanayici Ve İşadamları Federasyonu'na (ESİDEF) bağlı olarak faaliyetlerini yürütüyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.