Elmadan Sirke ve Pekmez Üretecek Yatırımcı Aranıyor

Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, yılda 250 bin ton elma üretimi yapılan ilçede elmadan sirke ve pekmez üretimi yapacak yatırımcı arıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Kasım 2011 10:05
Elmadan Sirke ve Pekmez Üretecek Yatırımcı Aranıyor

Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral yaptığı açıklamada, Türkiye'de elma üretiminin yüzde 22'sini Isparta'da gerçekleştiğini, burada da en fazla üretimin Eğirdir ilçesinde yapıldığını belirtti. Eğirdir halkının büyük bir kısmının geçim kaynağını elmanın oluşturduğunu söyleyen Özmeral, elmanın sofralık ve meyve suyu şeklinde pazara sunulduğunu bildirdi.

Bu yıl elmanın 80 kuruş ile 1.30 liradan satıldığı anlatan Özmeral, üreticinin yüzünün güldüğünü kaydetti. Sonbaharda üretilen elmanın hepsinin aynı ay içinde satılmadığını, büyük bir kısmının soğuk hava depolarında muhafaza edildiğini dile getiren Özmeral, ilçede bulunan soğuk hava depolarının toplam kapasitesinin 150 bin ton civarında olduğunu söyledi.

Elmanın sadece sofralık ya da meyve suyu şeklinde satılmasını istemediklerini farklı üretimlerinin de oluşturulması gerektiğini ifade eden Özmeral, ''Küçüklüğümüzde evlerde annelerimiz elmadan sirke ve pekmez üretirlerdi ve onları yerdik. Şimdi de bazı insanlar ev üretimi yapıyorlar ancak yatırım amaçlı yok. Oysaki elmanın sirkesi de pekmezi de güzel olur'' diye konuştu.

İlçede meyve suyu işleten iki fabrikanın bulunduğunu ve bunlara pekmez ile sirke üretimi konusunda da fikir verdiklerini söyleyen Özmeral, ilçede elmadan sirke ve pekmez üretip satacak yatırımcı aradıklarını kaydetti.

Yatırımcıya belediye olarak gereken desteği vermeye hazır olduklarını vurgulayan Özmeral, ''Elmadan farklı bir sektör oluşmasını arzuluyoruz. Elma, sirke ve pekmez şeklinde de satılırsa ilçe ekonomisi daha da hareketlenecektir. Bizim görevimiz de ekonomik girdileri artırmak'' dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.