Emekli 2013’ten İstediğini Alamadı

2013’ün sona ermesine sayılı günler kala, Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Abdülkadir Ersal’a emeklinin 2013’ünü ve 2014’ten beklentisini sorduk. Ersal, 2013 yılının emekli için pekte iç açıcı olmadığını kaydetti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Aralık 2013 01:03
Emekli 2013’ten İstediğini Alamadı

Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Abdulkadir Ersal, 2013 yılında işçi emeklilerine yapılan yüzde 2’lik zammın emeklileri açlık sınırına sürüklediğini belirterek, işçi emeklilerinin de memur emeklileri gibi seyyanen zam almaları gerektiğini söyledi.

2013’TE İSTEDİĞİMİZİ ALAMADIK
Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Abdulkadir Ersal, emekli vatandaşların 2013 yılında istediklerini alamadıklarını belirterek, emeklilerin isteklerinin sadece lafta kaldığını söyledi. Ersal, “2013’te Türkiye Emekliler Derneği olarak hükümetten istediklerimizi alamadık. Ama şunu söyleyebilirim. Bundan önceki hükümetten alamadığımız bazı haklarımızı şu anda aldık. Bunlarda hastanelerde emekli vatandaşların işleri daha kolay bir şekilde yapabiliyorlar. Ama bizim tek sıkıntımız bu değil. Emekli vatandaşların aldıkları maaşlar sıkıntı yaratıyor. Emeklilerimiz açlık sınırında para alıyor. Bizim istediğimiz emekli vatandaşlarımız açlık sınırından kurtulmalarıdır. Dediğim gibi 2013 yılında böyle bir isteğimiz olmuştu. Ama isteğimiz sadece lafta kalarak gerçekleşmedi” dedi.

İŞÇİ EMEKLİLERİ DE SEYYANEN ZAM ALMALI
Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Abdulkadir Ersal, maaş zamları konusunda, işçi emeklilerinin de, memur emeklileri gibi seyyanen zammı almalarının gerektiğini belirterek, işçi emeklilerinin seyyanen zam almaları taktirde hayatlarının daha rahat olacağını söyledi.
Ersal, “Bir de 2013 yılında emekli vatandaşlarımızın maaşlarına Tüfe olarak yüzde 2 oranında zam artışları oluyor. Bu zam artışı emekli vatandaşların maaşlarına yaklaşık 25 TL yansıyor. 25 TL günümüzde aya vurursak ekmek parası bile değil. Emekli vatandaşlara sadece promosyon zamları veriyorlar. Bizim tek isteğimiz, yüzde oranında zam değil, seyyanen zam istiyoruz. memur emeklilerinin maaşlarına 175 TL seyyanen zam yapılırken, işçi emeklilerine yüzde olarak yüzde 2 zam oluyor. Memur emeklileri 175 TL zam alırken, işçi emeklileri 25 TL zam alıyorlar. Bu da dediğimiz gibi emekli vatandaşlarımızı açlık sınırına sürüklüyor” diye konuştu.



2014’TEN UMUTLUYUZ
Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Abdulkadir Ersal, işçi emeklilerinin 2013 yılında isteyip alamadıkları haklarını 2014 yılında almak istediklerini belirterek, “Biz dernek olarak 2013 yılında alamadığımız haklarımızı 2014 yılında almak istiyoruz. Emekli vatandaşlarımızı açlık sınırından kurtulmasını istiyoruz. Tüm vatandaşlar gibi emekli vatandaşlarında normal bir hayat sürdürebilmesini istiyoruz. Emeklerinin karşılıklarını almalarını istiyoruz” dedi.

SEÇİMİN YÖNÜNÜ DEĞİŞTİREBİLECEK GÜCÜMÜZ VAR
Dernek Başkanı Ersal, 2014 yerel seçimlerinde dernek üyeleriyle birlikte seçimin yönünü değiştirebileceklerini belirterek, kendilerine yakın olan adaya oy vereceklerini söyledi.

Ersal “Biz burada bütün emekli vatandaşların hakkını aramak için varız. Türkiye’de 10 milyon, Isparta’da ise 70 bin emekli vatandaş var. Bu emekli vatandaşlar çok güç şartlarda yaşıyorlar. Biz emeklilerin şu andaki düşüncesi yerel seçimlerde parti yada isim önemli olmaksızın, isteklerimizi yerine getirebilecek, bunun sözünü verebilecek kişiye oy vereceğiz. Isparta’ dediğim gibi 70 bin emekli var. Derneğimiz de ise kayıtlı olan emekli sayısı 9 bin 500 kişidir. Bizi küçük bir sivil toplum kuruluşu olarak görmeyin. Seçime yön verecek bir gücümüz var” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.