Emekliler Bu Habere Dikkat

Bankalar emekli bulma peşinde. Maaş promosyonu veren bankalar emeklileri çekmek için ellerinden geleni yapıyorlar.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Şubat 2014 10:40
Emekliler Bu Habere Dikkat

Türkiye'de sayısı 10 milyondan fazla olan emeklilere ödenen maaşlardan pay almak ve müşteri sayısını artırmak isteyen bankalar, birbirinden farklı kampanyalar düzenliyor.Emeklilere ödenen ve milyarlarca lirayı bulan maaşlar, bankaları cezbediyor. Bu paradan pay almak ve daha fazla müşteriye ulaşabilmek için değişik kampanyalar sunan bankalar, son günlerde "emekli maaşı" rekabetine girdi.

Maaşlarını kendilerinden almaları durumunda emeklilere çeyrek altın değerinde gram altından 450 liraya ulaşan nakde kadar imkanlar sunan bankaların bu rekabeti, yıllardır maaş promosyonu bekleyen emeklilerin dikkatini çekiyor.

Denizbank, belirlenen kampanya döneminde Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) maaşını almayabaşlayan emeklilere nakit veriyor. Emeklilerin maaş hesabına 400 lira nakit hediye edenbanka, bu emeklinin ayrıca fastPay (bir çeşit mobil cüzdan) uygulamasını indirmesi ve kayıt olması durumunda ise fastPay cüzdanına ek 50 lira daha ödül yatırıyor.

Garanti Bankası da maaşını 12 ay için bankaya taşıyan emeklilere, "hoş geldin hediyesi" olarak çeyrek altın kazandırıyor. Bankaya yatan ilk emekli maaşını takip eden ayın ilk haftasında çeyrekaltın karşılığı gram altın, açılan vadesiz altın hesabına yükleniyor.

İş Bankası, SGK emekli maaş ödemelerini bankalarından alan müşterilerine, "Emekli Paketi"uygulaması çerçevesinde kredi kartına tek seferlik 50 lira değerinde "MaxiPuan" yüklüyor.
Türk Ekonomi Bankası (TEB) ise emekli maaşını taşıyan emekliler bazı özel avantajlarsunuyor.

Maaşını taşıyan emekliler, hesap işletim ve kredi kartı ücretiyle internet şubesinden yapacakları havale ve Elektronik Fon Transferi (EFT) işlemleri için herhangi bir bedel ödemiyor. Emekliler ayrıca kefilsiz ve özel indirimli faiz oranlarıyla ihtiyaç, taşıt ve konut kredisialabiliyor.

Bir banka, en az aylık 500 liralık emekli maaşını taşıyan müşterilerine, 24 ay boyunca maaşını kendileri aracılığıyla alma ve kredili mevduat hesabı açma koşullarıyla 200 lira veriyor.

Birçok banka, emekli hesaplarına para yatırırken veya kartlarına para değerinde puan yüklerkenbazıları ise "Emekli maaş hesabınızdan hesap işletim ücreti alınmaz" vaadinde bulunuyor. Kimibankalar da faizsiz ve masrafsız ihtiyaç kredisi, ülkedeki tüm ATM'lerden özel indirimli ücretlenakit çekebilme imkanı sunuyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.