Emekliler Verilen Zammı Yeterli Bulmadı

Emekliler Verilen Zammı Yeterli Bulmadı

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Ocak 2019 10:50
Emekliler Verilen Zammı Yeterli Bulmadı

Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şube Başkanı ve Genel Merkez Teşkilatlandırma Sekreteri Abdülkadir Ersal, dün açıklanan emekliye zam miktarlarının yetersiz olduğunu söyledi.

Türkiye’de 12 milyon, Isparta’da 81 bin emeklinin günlerdir büyük bir heyecanla beklediği emekli maaş zammı dün açıklandı. 2018'in sonundan beri bugünü bekleyen emekliler için dün yani, 3 Ocak tarihi oldukça önemliydi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)’in dün açıkladığı enflasyon rakamlar neticesinde emekli maaşlarına da yapılacak zam miktarları belli oldu.

ERSAL, VERİLEN ZAMLARI DEĞERLENDİRDİ
Emeklilere verilen maaş zamlarının kamuoyuna açıklanmasının ardından, Şube Merkezinde dün saat 11.00’de bir basın toplantısı yapan Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şubesi Başkanı ve Genel Merkez Teşkilatlandırma Sekreteri Abdülkadir Ersal, söz konusu zamları değerlendirdi.

“EMEKLİLER ADAPAZARI DEPREMİNDEN
BU YANA TÜFE ORANINDA ZAM ALIYOR”
Emeklilere 1999 yılında bu yana, diğer bir deyişle Adapazarı depreminden bu yana TÜFE oranında zam verildiğini vurgulayan Başkan Ersal, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Bilindiği gibi hükümet, bugün itibariyle 2019 yılı emekli maaş zamlarını açıkladı. Aylık TÜFE’ler 6 aylık birikiyor 7’inci ayda bu farklar zam olarak emekliye yansıtılıyor. Aralık ayı enflasyon oranı belli oldu. Yıllık enflasyon 20,30 çıktı. 9,17’sini Temmuz’da almıştık, SSK ve Bağ - Kur emeklileri Ocak ayında da yüzde 10,19 oranında maaşlarını zamlı alacak. Memur emeklilerinin de yüzde 4 zamları vardır, 6,69 oranında enflasyon var. Onlar da 10,69 oranında Ocak ayında maaşlarına zam alacaklar.

“VERİLEN BU MAAŞ ZAMMINI YETERSİZ BULUYORUZ”
Tabi ki bunu yeterli bulmuyoruz. Bu hayat şartlarına göre bu zamlar eriyip gidiyor. Kış günlerinde kömür, elektrik, doğalgaza yapılan zamlar var. Mutfaktaki et, süt, yumurta, domates, bibere gelen zamlar var. Biz istiyoruz ki hiç olmazsa asgari ücretliye verilen yüzde 26’lık zamdan faydalanalım. Yüzde 5,6 daha zam verilmesini talep etmekteyiz. Ya da seyyanen zam verilirse emeklimiz bu kış gününde daha rahat eder. Sayın bakanımıza bu konuda mektup yazdık ve kendimiz görüştük. Emeklinin umudu hiçbir zaman tükenmemiştir. Seçimden önce yüzde 5 - 6 oranında zam alma umudumuz var” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum