Emeklilere Bakın Kaç TL Zam Yapılacak

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin bu yılki maaş artışını hesaplandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Mart 2014 11:04
Emeklilere Bakın Kaç TL Zam Yapılacak

Bin 500 lira maaşı olan, Ocak'ta 49 lira zam aldı. Temmuz'da ise en az 62 lira gelecek. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin gözü kulağı Temmuz zammında. Ocak ayında enflasyona bağlı olarak yüzde 3.27 zam alan SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşları, Temmuz'da da bu yılın ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon kadar artacak.

Uzmanlar 6 aylık enflasyonun yüzde 4 civarında gerçekleşmesini bekliyor. Bu tahmin doğrultusunda SSK ve Bağ-Kur emeklileri Temmuz'da yüzde 4 civarında zam alacak. Böylece yaklaşık 8.5 milyon SSK ve Bağ-Kur emeklisinin 2014 yılı toplam zammı yüzde 7.4 olarak gerçekleşecek.

MAAŞ HESABI BELLİ
Emeklilerin eline geçecek parayı da hesaplandı. Buna göre; maaşı bin 500 lira olan bir emekli, Ocak ayında 49 liralık (yüzde 3.27) zam aldı. Maaşı bin 549 liraya çıktı. Bu emeklinin maaşında, uzmanların yüzde 4'lük tahminine göre, Temmuz ayında da 62 lira artış yaşanacak. Söz konusu emekli, Temmuz'da bin 611 lira maaş almaya başlayacak. Bu emeklinin 2014 yılında maaşında gerçekleşen toplam artış 111 liraya ulaşmış olacak.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.