Emeklilerin Meclisteki Sesiyiz

MHP’nin TBMM’de emeklilerin sorunları için verdiği araştırma önergesi ile ilgili olarak MHP Grubu adına konuşma yapan Milletvekili Korkmaz emeklilerin sosyal ve ekonomik sorunlarını Meclis gündemine taşıdı.

Yayınlanma:
Emeklilerin Meclisteki Sesiyiz

Korkmaz yaptığı konuşmada rakamlarla emeklilerin durumunu anlattı ve çözüm önerilerine AKP’nin destek vermemesini eleştirdi. Korkmaz konuşmasında şu hususları vurguladı; “Kağıt üzerinde rakamlara takla attıran Hükûmet, nedense iddia ettiği ekonomik iyileşmeleri emeklilere yansıtmıyor. O zaman onlarda haklı olarak soruyorlar: “Verdiğiniz rakamlar mı yalan, seçimlerde sarf ettiğiniz ‘Sizi seviyoruz.’ sözleri mi yalan? Kişi başına geliri üçe katlamışsan bunun hiç olmazsa yarısı da mı insanların yaşam standartlarına yansımaz? Bu paraları işçiye, memura, çiftçiye, emekliye vermiyorsan kime veriyorsun? Uydurduğun adlarla kitlelerden paraları topla, sonra onları götür faiz lobisine teslim et. Sayın Erdoğan, yapacağın basit; faiz lobisine 5 kat verme de, işçi, çiftçi, memur emeklilerine ver. Bak o zaman, ülkemiz daha huzurlu, daha müreffeh olur. Altıncı basamak çiftçi BAĞ-KUR emeklisine verdiğin maaş 661 lira. Yanlış duymadınız, sadece 661 lira. Bu parayla bırakın kira ödemeyi, geçinmeyi, karnınızı bile doyuramazsınız. Esnaf BAĞ-KUR emeklisi 863 lira alıyor, SSK emeklisi bin lira, memur emeklisi ise ortalama 1.190 lira. Sadaka verir gibi. Al eline kalemi, yap bakalım hesabını, ayın sonunu getirebiliyor musun Sayın Başbakan?” Korkmaz; MHP olarak emeklilerin sorunlarına çözüm önerileri sunduklarını ama hükümetin hepsini reddettiğini hatırlatarak, “emeklilerimiz hükümetin bu tavrını unutmayacaktır” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum