Emeklilikte Sigorta İşlemleri E-Devletten Yapılacak

Hükümet, çalışma yaşamı ve sosyal güvenlikte 6 önemli adım atacak. Emeklilik-sigorta işlemleri e-devletten yapılacak. Bir çalışanı olana 'ev hizmetleri modeli' uygulanacak.

Yayınlanma:
Emeklilikte Sigorta İşlemleri E-Devletten Yapılacak

Hükümet, çalışma yaşamı ve sosyal güvenlikte 6 önemli adım daha atmaya hazırlanıyor. Milyonlarca kişiyi ilgilendiren düzenlemeleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu açıkladı.Hükümetin çalışma yaşamı-sosyal güvenlik ajandasındaki önemli 6 başlık ve ayrıntıları şöyle:

ENGELLİYE DANIŞMANLIK

Ev hizmetlerinde uygulanan kolay işverenlik, 1 sigortalı çalıştıran bakkal, berber, lokanta, eczane gibi işyerlerinde de uygulanacak.- Dijital ekonominin ihtiyaçlarını karşılayacak nitelikte işgücü yetiştirilmesine yönelik çalışmalar yaygınlaştırılacak. Kalıcı istihdam için etkili ve nitelikli danışmanlık hizmetleri artırılacak. Destekli istihdam uygulamasıyla engellilere özel iş ve meslek danışmanlığı hizmeti verilecek.- Başta emeklilik ve sigorta işlemleri olmak üzere sosyal güvenlikle ilgili kamu hizmetlerinin önemli kısmına e-devlet üzerinden erişim sağlanacak.

İSTİHDAMDA YENİ TEŞVİK MODELLERİ UYGULANACAK

Yaşlı bakım sigorta sisteminin teknik ve yasal altyapısı hazırlanacak. Yaşlı bakım sigortası uygulanan ülkelerde, çalışırken ödenen primler yaşlılıkta her türlü bakım ihtiyacının finansmanı için biriktiriliyor. Aylık brüt gelir üzerinden yüzde 1-2'lik prim kesintisi yapılıyor.- Kamu yönetiminde uzaktan eğitim sistemi yaygınlaştırılacak. Kamuda yöneticilerin yetkinliklerinin artırılmasına yönelik çalışmalar sürdürülecek.- İstihdamda yeni teşvik modelleri uygulanacak. Öğrenciler ve 6 aydan uzun süreli işsizlerin işbaşı eğitim programından daha fazla yararlanması ve mesleki tecrübe kazanarak işgücü piyasasına dahil olmalarını kolaylaştıracak yeni düzenlemeler hayata geçirilecek.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.