Emeklilikte Yaşa Takılanlar’ın Sorunları TBMM’de

İYİ PARTİ Milletvekili Aylin Cesur Söz Vermişti / AK Parti Milletvekillerine de çağrıda bulundu...

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Ağustos 2018 10:35
Emeklilikte Yaşa Takılanlar’ın Sorunları TBMM’de

İyi Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur, seçim kampanyası boyunca kendisine en fazla gelen taleplerden birinin “emeklilikte yaşa takılanlar” olduğunu ve verdikleri sözü tutarak konuyu TBMM’ne taşıdıklarını ve bir kanun teklifi verdiklerinin müjdesini duyurdu.

Milletvekili Aylin Cesur, konuyla ilgili açıklamasında; “Erken yaşta çalışmaya başlayıp da primlerini eksiksiz ödeyen ve prim gün sayısını tamamlayan vatandaşlarımız için cezaya dönüşen bu uygulama ile milyonlarca vatandaşımız çaresizce emeklilik planlarını rafa kaldırmak zorunda kalmışlardır.

Emekli olmak için yaş bekleyen ve bu süre zarfında işsiz de kalan vatandaşlarımız, aynı zamanda sağlık güvencesinden de yoksun kalmaktadırlar. Bu durumu biz sosyal devlet ilkesi ile de bağdaştırmıyoruz.” dedi.

8 Eylül 1999'dan önce işe giren kadınlarda 40-58, erkeklerde 44-60 yaş aralığında değişen yaş bekleme süreleri getirildiği hatırlatan Aylin Cesur; “Teklifimizin kanunlaşması halinde emekli olmak isteyip de yaş bekleyen vatandaşlarımızın mağduriyeti giderilecek aynı zamanda açılan yeni kadrolar ile mevcut işsizler ordusu için de iş imkanı yaratılmış olacaktır.” diye belirtti.

Cesur, "İktidar ve muhalefet partilerinin destek vermesi halinde, bu sorunu çözmüş olacağız, şimdi sıra onların vatandaşın sesine kulak vermesinde!. Biz sesimizi duyurana kadar vatandaşlarımızın isteklerini söyleyeceğiz ve problemlerine çözüm arayacağız. Bu konu ile ilgili diger partilerimizin de uyumlu davranacağını ümit ediyoruz, bu kadar vatandaşın sorununu görmezden gelemezler diye düşünüyoruz.

Isparta Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekillerimizi de, Isparta’mızdaki bu durumdan mağdur on binlerce vatandaşımızın mağduriyetinin giderilmesi için, kanun tasarımıza destek vermeye davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.