Emeklinin Promosyon Beklentisi Sürüyor

Emeklinin Promosyon Beklentisi Sürüyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Temmuz 2016 09:24
Emeklinin Promosyon Beklentisi Sürüyor

Demokrat Gazetesi'nin Haberi...

SGK ile bankalar arasında emeklilere aylıkları karşılığında belli bir miktar promosyon verilmesi için yürütülen görüşmeler, bankaların tekliflerini yükseltmemesi nedeniyle henüz sonuçlanmadı. Emekliler Derneği ise konunun takipçisi.
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile bankalar arasında emeklilere aylıkları karşılığında belli bir miktar promosyon verilmesi için yürütülen görüşmeler, bankaların tekliflerini yükseltmemesi nedeniyle henüz sonuca ulaşmadı.
Türkiye Emekliler Derneğinin (TÜED), 2007/21 sayılı Başbakanlık genelgesiyle kamuda çalışanların maaşları karşılığında aldığı banka promosyonunun, emeklilere de aylıkları karşılığında verilmesi talebiyle gündeme gelen tartışmalar, AK Parti'nin konuyu seçim beyannamesine taşımasıyla ciddiyet kazanmıştı.
HÜKÜMET ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR
Asgari ücretin bin 300 liraya yükseltilmesi, emekli aylıklarına zam yapılması ve ticari faaliyette bulunan emeklilerden Sosyal Güvenlik Destek Primi kesintisinin kaldırılması gibi seçim sürecindeki vaatlerini hayata geçiren hükümet, emeklilere aylıkları karşılığında banka promosyonu verilmesi için de çalışmalarını sürdürüyor.
SGK tarafından Türkiye Bankalar Birliği ve özel bankalarla bir süredir yürütülen promosyon görüşmelerinde taraflar arasında çetin pazarlıklar sürerken, rakamda uzlaşılamaması nedeniyle henüz anlaşma sağlanamadı.
Yıllık 100 liralık teklifi yükseltmeye sıcak bakmayan bankalar, buna gerekçe olarak emeklilerin aylıklarını hesapta kısa süre tutmasını ve bankamatik kullanmak yerine gişeden işlem yapmasını gösteriyor.
ERSAL BAKAN SOYLU’YA DOSYA SUNMUŞTU
Bankaların, SGK'nın aylıkları zamanından birkaç gün önce hesaba yatırması koşuluyla rakamı yıllık 150 liraya çıkarabileceği belirtiliyor. Emeklilerin ciddi miktarda banka promosyonu alması için pazarlıklarını sürdüren SGK'nın ise bu durum karşısında rakamı yükseltecek farklı senaryolar üzerine çalışmaya başladığı öğrenildi. Konuyla yakından ilgilenen Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şube Başkanı Abdülkadir Ersal da emekli için promosyonun önemli olduğunu kaydetti. Ersal, bir süre önce Avukat Tahir Alan’ın oğlunun düğün töreni için Isparta’ya gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’ya kapsamlı bir dosya sunarak emeklilerin promosyon taleplerini dile getirmişti.
Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Abdulkadir Ersal, Bakan Soylu’ya sunduğu dosyada şu ifadelere yer vermişti;
Sayın bakanım; Güller ve göller diyarı Isparta’mıza hoş geldiniz. Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şubesi 23 bin 425 üyeye sahip Isparta’nın en büyük sivil toplum örgütü olarak emeklilerimize hizmet etmektedir.
VERİLEN HER SÖZ YERİNE GETİRİLDİ
AK Parti hükümeti kurulduğu günden beri tasarruf, teşvik, konut edindirme, intibak yasası, hastanelerin birleşmesi, seyyanen zam verilmesi gibi emeklimize verilen her sözü yerine getirmiştir.
AK PARTİ HÜKÜMETİNE TAM DESTEK
Biz emekliler de gerek Isparta’da gerek Türkiye genelinde AKP hükümetine tam olarak destek verdik. Bunun yanı sıra şu anki hükümetimiz ve başbakanımız, siz bakanlarımız seçimden önce verilen bazı vaadlerin sırasıyla yerine getirildiğini biliyoruz.
EMEKLİNİN 3 TALEBİ
Ama henüz yerine getirilmeyen;
Banka promosyonlarının bir an önce verilmesini
Bizi TÜFE’den çıkarılıp işçi ve bağkur emeklilerine de memur emeklileri gibi seyyanen zam verilmesini
Ayakta ve yataklı tedavilerden alınan katkı paylarının kaldırılması ve bir an önce hayata geçirilmesini siz sayın bakanımızdan talep etmekteyiz.
Siz sayın bakanımızın genç, dinamik çalışkan oluşunuz bizleri memnun etmektedir. Emekli için yapacağınız her çalışmanın karşılığı emeklilerimizin hayır duaları sizinle olacaktır”
BAKAN BEY TALEPLERİMİZE KARŞI DUYARLI
Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Abdulkadir Ersal, Demokrat Gazetesi’ne yaptığı açıklamada “Türkiye Emekliler Derneği olarak emeklilerimizi yakından ilgilendiren ve onların yaşam standartlarını yükselteceğine inandığımız taleplerimizi bu mutlu düğün vesilesiyle Sayın bakanımıza ilettik. Kendisiyle yaptığımız sohbette taleplerimizle ilgili ciddi çalışmaların olduğunu ve çok kısa süre içerisinde bu taleplerin yerine getirileceğini bize iletti. Biz gerek seçim sürecinde dile getirdiğimiz taleplerimizi, gerekse seçim sonrasında ilgili kurumlara ilettiğimiz taleplerimizin akıbeti ile ilgili takipçi durumdayız. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Süleyman Soylu beyin, bu taleplerle yakından ilgili olduğu gördük ve memnun olduk” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum