Emeklinin Zam Beklentisi Arttı

Emeklinin Zam Beklentisi Arttı

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Aralık 2018 15:19
Emeklinin Zam Beklentisi Arttı

Türkiye Emekliler Derneği Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve Isparta Şube Başkanı Abdülkadir Ersal, asgari ücrete yapılan zammın bu kategoride çalışanları memnun ettiğini belirterek; “Biz de emekliler olarak, aynı asgari ücretliler gibi emeklilerimizi enflasyona ezdirmeyecek bir zam bekliyoruz” dedi.

Asgari ücrete yüzde 26,05 oranında zam yapılmasının ardından milyonlarca emekli de benzer bir zam beklentisine girdi. Ancak emekli maaşlarını belirleyecek asıl kriter enflasyon farkı.

Milyonlarca asgari ücretlinin maaş zammı bugün yapılan toplantıyla açıklandı. Buna göre 2019 yılında asgari ücret net 2 bin 20 TL oldu. Asgari ücrete yapılan yüzde 26,05 oranında zammın ardından gözler emekli maaşlarına yapılacak zamma çevrildi.

ERSAL; “EMEKLİLERİMİZ BEKLENTİYE GİRDİ”
Emeklilerin de aynı asgari ücretliler gibi enflasyona ezdirilmemesi gerektiğini ifade eden Türkiye Emekliler Derneği Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve Isparta Şube Başkanı Abdülkadir Ersal, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Bilindiği gibi asgari ücrete 1 Ocak 2019 tarihinden geçerli olmak üzere 417 TL’lik bir artış yapılarak bin 603 liradan 2 bin 020 liraya yükseltildi. Dolayısıyla, milyonlarca emeklimiz asgari ücrete yapılan yüzde 26,05'lik zammın kendilerine de yapılmasını bekler oldu. Ancak emekli maaşını belirleyecek asıl kriter ise 2018 yılının ikinci yarısındaki enflasyon oranı. Biz, hükümetimizden emeklilerimizi enflasyona ezdirmeyecek bir ücret artışı bekliyoruz” dedi.

UZMANLAR YÜZDE 10
DOLAYLARINDA ZAM BEKLİYOR
Öte yandan, Emekli maaşlarında 2018 yılının ikinci yarısındaki enflasyon oranı belirleyici olacak. Kasım ayında 5 aylık enflasyon yüzde 10,6'ya gerilemişti. Aralık ayında da enflasyonun eksi çıkması halinde yeni yılda milyonlarca emekli ve memurun alacağı zam oranı daha da aşağıya düşecek. Uzmanlar ise yeni yılda emekli maaşına yüzde 10 dolaylarında zam yapılmasını bekliyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum