Emekliye Çifte, Çalışan Emekliye 3 Zam Birden

Emekliye Çifte, Çalışan Emekliye 3 Zam Birden

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Aralık 2015 14:23
Emekliye Çifte, Çalışan Emekliye 3 Zam Birden

AK Parti seçim döneminde verdiği vaatleri yerine getirmek için çalışmalara hız verdi. 64. hükümetin seçim döneminde ki en dikkat çekici vaatleri asgari ücretin 1300 TL’ye yükseltilmesi ve emeklilere yapılacak 100 TL’lik seyyanen zamdı.

Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’in başkanı olduğu TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda SSK ve Bağkur emeklilerine 2016 yılı ocak ayından itibaren seyyanen ayda 100 TL zam yapılmasını içeren düzenleme kabul edildi. Emekliler uzun zamandır heyecanla beklediği haberi sevinçle karşıladı. Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Abdülkadir Ersal “Yılbaşında aralık enflasyonu ile birlikte %4,-5 arası bir enflasyon çıkacak ve buna göre zam verilecek. Ayrıca sevindirici bir haberde Plan Bütçe Komisyonunda emekliye 100 TL seyyanen zam verilmesi hususunda karar çıktı. Böylece emekliler çifte zam almış olacak. Çalışan emekliler ise sosyal güvenlik destekleme priminin kaldırılmasından dolayı üç zam birden almış olacak” dedi.

BAŞKANI ISPARTALI OLAN KOMİSYONDAN GEÇTİ
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, SSK ve BAĞKUR emeklilerine 2016 yılı Ocak ayından itibaren seyyanen ayda 100 lira zam yapılmasını içeren düzenleme kabul edildi. Emekliler Ocak ayında maaşlarını zamlı alacak. Hükümetin seçim vaatleri arasında yer alan emekliye aylık 100 TL, yıllık 1200 TL ödeme için ilk adım atıldı. Önerge Meclis Plan Bütçe Komisyon'unda kabul edildi. Önergeyle, SSK ve Bağkur emeklilerine 2016 yılı Ocak ayından itibaren seyyanen ayda 100 lira zam yapılması öngörülüyor. 64. hükümette TBMM Plan ve Bütçe Komisyonun başkanlığına AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç getirilmişti.

EMEKLİLER SEVİNÇLİ
100 TL’lik seyyanen zammı sevindirici bulduklarını söyleyen Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Abdülkadir Ersal “Yılbaşında aralık enflasyonu ile birlikte %4,-5 arası bir enflasyon çıkacak ve buna göre zam verilecek. Ayrıca sevindirici bir haberde Plan Bütçe Komisyonunda emekliye 100 TL seyyanen zam verilmesi hususunda karar çıktı. Bugün yarında meclisten geçerse emeklimiz aylık 100 TL zam almış olacak. Yani emeklimiz bir 100 TL seyyanen zam almış olacak. Birde Tüfe’den doğan fark oranında zam almış olacak. Yani yılbaşında maaşlara iki ayrı zam yapılacak. Çalışan emeklilerse üçüncü bir zam alacak. Oda çalışan emeklilerin sosyal güvenlik destekleme priminin kaldırılmasından doğan zam olacak. Böylece evine yakacak alamamış emeklilerimiz odun kömürünü alabilecektir” dedi.

TÜFE SIRTIMIZDA KÜFE
Emeklilerin her yıl seyyanen zam alması için mücadeleye devam edeceklerini belirten Ersal sırtımızdaki küfe olan Tüfe’ye göre zam oranın belirlenmesinden vazgeçilmesini istiyoruz. Bizim istediğimiz emeklilere seyyanen zam verilmesidir. Emekliye şuan Tüfe üzerinden zam veriliyor ama biz Tüfe’nin neye göre belirlenerek nasıl zam verildiğini anlayamadık. Bilmiyorum kendileri anlayabiliyorlar mı? Çünkü 400 kalem ürün arasında at nalı pinpon topu, misine ipi gibi piyasada geçmeyen şeyler var. Bunlara göre Tüfe belirlenerek zam veriliyor ve buda bizim maaşımızı çok büyük etkilemektedir. Biz istiyoruz ki, evimize giren etten, sütten, doğalgazdan, akaryakıttan, kömürden, odundan, domatesten, biberden barak Tüfe belirlensin. Zaten buna göre yapıldığında enflasyonun çok büyük olduğunu göreceğiz. Ama tersi yapıldığı için enflasyon %3-4 gibi düşük oranlarda çıkıyor. Biz bunun mücadelesini yapmaktayız” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.