Emekliye Eşit Ücret

2000 ila 2007 yılları arasında emekli olanların gözü-kulağı intibakta.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Eylül 2013 10:58
Emekliye Eşit Ücret

Yapılan çalışmalar hayata geçtiğinde eski emekliler ile yeni emekliler arasındaki ücret farkı kalkacak. Maaşı az olanlara intibak zammı gelecek
2000 yılından önce emekli olan yaklaşık 2 milyon kişinin yararlandığı intibak zammı, 2000 yılında ve sonrasında emekli olanlara da umut oldu.

Emekli dernekleri tarafından başlatılan çalışmalar ve konunun Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na taşınması umutları daha da artırdı. 2000 ila 2007 yılları arasında emekli olanlar, yeni intibak çalışmalarına kilitlendi. "Bizim de intibak zammına ihtiyacımız var" diyen emekliler, çıkacak sonucu bekliyor.

GÜNDEME GELDİ
Türkiye Emekliler Derneği'nce yürütülen ve Çalışma Bakanlığı'nın gündemine taşınan yeni intibak çalışması, 2000 ila 2005 yılları arasında emekli olanları kapsıyor. Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği de ilk aşamada 2000 ile 2007 yılları arasında emekli olanlara yönelik maaş düzenlemesi yapılmasını öngörüyor.

ZAM YAPILACAK
Bu iki derneğin yürüttüğü çalışmalar tamamlandığında, Bakanlık yetkililerine iletilecek. Süreç tamamlanırsa, milyonlarca emeklinin maaşına intibak zammı yapılması gündeme gelecek. 2000 ila 2007 yılları arasında emekli olanlar, intibak zammı alacak, yeni emekliler ile aralarındaki maaş farkı ortadan kalkacak. Böylece aynı prim gün şartında ve aynı süre çalışmayla emekli olan vatandaşlar farklı tarihe rağmen aynı maaşı alacak.

MAAŞLAR DÜŞÜK KALDI
Emekliler gazetemizi arayarak maaşlarının düşük olmasından yakınıyor. Özellikle eski emekliler, yeni emekli olan arkadaşlarından çok daha düşük maaş aldıklarını belirtip haksızlığın giderilmesini istiyor.

PROMOSYON ÖDEMESİ BABACAN'A DA SORULACAK
Emeklilerin heyecanla takip ettiği promosyon görüşmeleri devam ediyor. Çalışma Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu yetkilileri, özellikle kamu bankaları üzerinde duruyor. Çünkü emeklilere maaş ödenmesi ile ilgili dağılımda kamu bankaları yaklaşık yüzde 80'lik paya sahip. PTT ile birlikte bu oran yüzde 90'ı buluyor.

Kamu bankalarının teknik çalışma yapmasının ardından, önümüzdeki günlerde ikinci bir toplantı gerçekleştirilecek. Ancak kamu bankalarının promosyona 'evet' diyebilmesi ise ekonomi yönetiminin tutumuna bağlı. Kamu bankalarının bağlı olduğu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın onay vermesi gerekecek.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum