Emekliye Verilen Zam Zam Değildir

CHP Isparta Milletvekili Mevlüt Coşkuner, emekliye verilen zam haberinin emeklilerde hayal kırıklığına neden olduğunu belirtti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Şubat 2011 11:28
Emekliye Verilen Zam Zam Değildir

CHP Isparta Milletvekili Mevlüt Coşkuner, emekliye verilen zam haberinin emeklilerde hayal kırıklığına neden olduğunu belirtti.
    
Coşkuner, yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yılbaşından önce emekli maaşlarına zam yapılacağını açıkladığını ancak vaatlerin doğru çıkmadığını kaydetti. Maaştaki artışın zam değil, sadaka gibi olduğunu belirten Coşkuner, emekliye 60 liralık bir zam yapıldığını ve bu miktarla emekliye haksızlık yapıldığını aktardı. Coşkuner, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: ''Yıllarca çalışıp ülkesine geçen büyük emeğin karşılığı sefalet olan emeklinin payına yine gerçek manada zam değil AKP masalı düştü. Bir haksızlık yapıldı yapılmasına da sonrası daha da vahim bir hal aldı. 3 kuruşluk bu zam da tam 2 aydır emekliye verilmedi. Zaten alacağı 3 kuruş olan emekliye bir de bunu 2 aydır ödemeyen AKP, şimdi diyor ki (mağduriyet giderilecektir). Bu iktidar açlığı, borcu, sefaleti bekleyebilecek ve giderilebilecek bir mağduriyet olarak görebilecek kadar kör ve umarsızdır. Hem 3 kuruşluk sadaka gibi zammı reva göreceksin hem de onu 2 ay vermeyip emekliyi bekleteceksin'' dedi.
    
AK Parti iktidarının göz göre göre emekliyle oyun oynadığını ileri süren Coşkuner, daha önce de işçiyle, esnafla, memurla, çiftçiyle, üreticiyle oyun oynadığını savundu.
    
Oyunun sonun ise Haziran'da yapılması öngörülen seçimde halkın idaresiyle geleceğini belirten Coşkuner, haksızlık ve yanlışlara ''Hayır'' diyen tek partinin CHP olduğunu ve artık CHP'nin de iktidara gelmesi gerektiğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.