Emekliye Zam Göründü

Temmuz ayında açıklanacak olan enflasyon rakamı ile birlikte emeklilerin zammı belli olacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Mayıs 2014 10:25
Emekliye Zam Göründü

Haziran için beklenti yüksek. Artışın yüzde 5'i geçmesi kesinleşti
Milyonlarca işçi ve Bağ-Kur emeklisinin gözü Haziran enflasyonuna çevrilmiş durumda. Temmuz ayında emeklilerin maaşına 6 aylık enflasyon oranında zam yatırılacak. Yatırılacak farkın oranı da Haziran enflasyonu ile birlikte ortaya çıkacak. Ocak ayından Temmuz ayına kadar geçecek olan 6 ay boyunca ortaya çıkan enflasyon emeklilerin alacağı farkı da belirleyecek.

BEKLENTİ YÜKSEK
Bugüne kadar açıklanan enflasyon oranlarına bakıldığında şu anda yüzde 5'e yakın bir artış söz konusu olacak. Gerek Merkez Bankası yetkilileri gerekse Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Haziran enflasyonunun bu yılın en yüksek oranı olacağını söyledi.

Fakat Haziran'da çıkacak yüksek enflasyon oranı 6 aylık toplam oranı da yukarı doğru çekecek. Uzmanlar bu durumda emeklilerin alacağı farkın yüzde 5'in üzerinde olacağını belirtiyor. Böylece emekliler Ocak'taki yüzde 3.27'lik artışın ardından Temmuz'da da yüzde 5'in üzerinde bir zam almış olacak. Memur ve memur emeklileri ise toplu sözleşme gereğince enflasyon zammı almayacak.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.