EMITT 2012’ye Batı Akdeniz Damgası

Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (EMITT) Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA), koordinasyonu ve desteği, bölgedeki kamu kurumları ve özel sektör temsilcilerinin işbirliğinde açılan Antalya, Burdur ve Isparta’nın stantlarında, başar

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Şubat 2012 11:38
EMITT 2012’ye Batı Akdeniz Damgası

Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (EMITT) Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA), koordinasyonu ve desteği, bölgedeki kamu kurumları ve özel sektör temsilcilerinin işbirliğinde açılan Antalya, Burdur ve Isparta’nın stantlarında, başarılı tanıtım gerçekleştirildi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile valiler, belediye başkanları ve çok sayıda turizm profesyonelinin ziyaret ettiği Batı Akdeniz’in stantları beğeni topladı. BAKA ekibi, fuardaki yabancı ve yerli katılımcıların stantlarında, turizm profesyonelleri ile ikili görüşmeler gerçekleştirirken, folklor ekibinin fuar alanında diğer stantlarda gerçekleştirdiği Teke Yöresi oyunları da büyük alkış aldı.

Seyahat acenteleri, tur operatörleri, otelleri, Türkiye’den 150’nin üzerinde belde ve il, kalkınma ajansları ile 62 ülkeden gelen bakanlık ve temsilcileri olmak üzere 4 bin 500 katılımcıyı ağırlayan ve 4 gün süren EMITT 2012’de; BAKA’nın koordinasyonu ve desteğiyle açılan Antalya, Burdur ile Isparta’nın stantları büyük ilgi gördü.

MALİYE BAKANI MEHMET ŞİMŞEK ZİYARET ETTİ
EMITT 2012’deki Batı Akdeniz stantlarının en önemli ziyaretçisi Maliye Bakanı Mehmet Şimşek oldu. Bakan Şimşek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın gündeme getirdiği ‘Bucak salebi’nin ikram edildiği ve ceviz ezmesiyle tanınan Burdur, elması ve gülüyle adı bütünleşmiş Isparta ile turizmde marka Antalya’nın stantlarını ziyaret etti ve başarılı tanıtım çalışması için kutladı.

Isparta Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu Başkanvekili Memduh Oğuz da, Burdur’un eski Valisi Bolu Valisi İbrahim Özçimen ile Batı Akdeniz stantlarında biraraya geldi. Isparta Valisi Memduh Oğuz, fuar alanındaki diğer illerin stantlarını da ziyaret etti. Stantlardaki valiler ve yetkililerle sohbet eden Vali Oğuz, Hakkari standında halay da çekti.
Batı Akdeniz’in stantlarını Ispartalı olan Siirt Valisi Musa Çolak, Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah ile çok sayıda belediye başkanı ve firma yetkilisi ile Eramus programı kapsamında Türkiye’de bulunan farklı ülkelerin öğrencilerinden oluşan grup, turizm profesyoneli ile çok sayıda ziyaretçi, Antalya, Burdur ve Isparta’nın stantlarına tam not verdi.

BAKA ekibi, fuar boyunca Antalya, Burdur ve Isparta’nın yanısıra fuardaki yabancı ve yerli katılımcıların stantlarında ikili görüşmeler gerçekleştirdi. Gül turizminde hedef ülke Japonya’nın Başkonsolos Yardımcısı Shiho İshikawa ve Rusya Federasyonu Hükümet yetkililerinden Sergei Teodorovich ile biraraya gelip batı Akdeniz stantlarında ağırlayan BAKA ekibi, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri, Hindistan, Japonya ile çok sayıda yerli tur operatörü firma yetkilileriyle görüştü.

Batı Akdeniz stantları önünde sık sık gösteriler yapan Mehmet Akif Ersoy Ünivesitesi (MAKÜ) folklor ekibi de, Birleşik Arap Emirlikleri ve Rusya Federasyonu ile bazı illerin stantlarında Teke Yöresi halk oyunlarından örnekler sergileyerek büyük alkış aldı.

TANITIM VE YÖRESEL LEZZETLER
Spreyin sıkıldığı gül kokulu Batı Akdeniz stantlarında, antik çağlardan bu yana çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapan bölgenin tarihi eserleri, müze ve ören yerleri, doğal güzellikleri, gölleri, akarsuları, denizi, kumu, güneşi, zengin fauna ve florası, bölgenin eko, sağlık, inanç ve kültür, kongre, yat, spor, av ve yayla gibi alternatif turizm zenginlikleri tanıtıldı. Ziyaretçilere Bucak salebi, ceviz ezmesi, gül şurubu ile lokumu, elma, elmanın suyu ile lokumu, portakal ve muz ikram edilirken, özel ambalajlarında hazırlanan zeytinyağı ve zeytinyağı sabunu, elma sirkesi ile mermalatı, bal, pekmez ve tahin örnekleri de hediye edildi.

BAKA’nın koordinasyonu ve desteğiyle açılan Antalya, Burdur ve Isparta’nın stantlarında; Antalya’dan Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Akdeniz Üniversitesi, Kaş, Kalkan ve Kemer belediyeleri, Antalya Tanıtım Vakfı, Isparta’dan Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Eğirdir ve Gelendost belediyeleri ile Gülbirlik, Burdur İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Burdur, Bucak, Ağlasun, Gölhisar ve Yeşilova belediyeleri, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası, MAKÜ, EMITT’te kendilerine özgü materyaller, görseller ve aktivitelerle bölgenin tanıtımını yaptı.
Uluslararası turizm profesyonellerini seyahat tutkunlarıyla buluşturan EMITT 2012’deki Batı Akdeniz stantlarında; Genel Sekreter Tuncay ENGİN, uzmanlar Muhsin Vural ve Bayram Altıntaş ile destek personeli Ömer Ferda Akyol’dan oluşan BAKA ekibi ile belediye başkanları Eğirdir Nuri Özmeral, Yalvaç Tekin Bayram, Gelendost Halim Kıyak, Kaş Abdullah Gültekin, Kalkan Ömer Saim Karakurt, İl Kültür ve Turizm Müdürleri Burdur Mehmet TANIR ile Isparta Abdullah KILIÇ ve Burdur İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim ŞİMŞEK de bulundu.

Geçtiğimiz yıl 52 bin 800 yerli ve yabancı turizm profesyoneli tarafından ziyaret edilen 65 bin m²’lik alanda gerçekleştirilen EMITT’e Türkiye’nin belli başlı tüm seyahat acenteleri, tur operatörleri, otelleri, 150’nin üzerinde belde ve il katıldı. Türkiye’nin farklı bölgelerinin kalkınma ajansları da fuarda stant açtı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.