EMİTT 2018’de Batı Akdeniz Tanıtılıyor

EMİTT 2018’de Batı Akdeniz Tanıtılıyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Ocak 2018 12:23
EMİTT 2018’de Batı Akdeniz Tanıtılıyor

TÜRSAB Yönetimi ve üyesi acente yetkilisinden oluşan 40 kişilik heyetin de ziyaret edip görüşmeler yaptığı Burdur Isparta tanıtım standı ilgi görüyor

Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un katıldığı törenle açılan 22. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (EMITT 2018) Batı Akdeniz’in tanıtımı sürüyor. BAKA Yönetim Kurulu Dönem Başkanı Burdur Valisi Şerif Yılmaz, İstanbul Valisi Vasip Şahin ile birlikte açılış törenin ardından Bakan Kurtulmuş ile görüşerek sohbet ettiği Kültür ve Turizm Bakanlığı standı ile illerin stantlarını ziyaret etti. Vali Yılmaz, müşterek açılan Burdur Isparta standında da misafirlerini ağırladı. TÜRSAB Yönetim Kurulu üyeleri ile TÜRSAB üyesi acentelerin yetkilisi de ziyaret ettikleri Burdur Isparta standında yeni tur planları ve işbirlikleri için fikir alışverişinde bulundu. 

Burdur Valisi Şerif Yılmaz, Antalya Valisi Münir Karaloğlu ve Isparta Valisi Şehmus Günaydın öncülüğünde BAKA koordinasyonundaki tanıtım çalışmaları TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’ndeki EMİTT 2018’de sürdürülüyor. Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA) koordinasyonu ve desteği, bölgedeki kamu kurumları ve özel sektör temsilcilerinin işbirliğindeki Batı Akdeniz’i tanıtım çalışmaları; bütün bölgeler ve ilgili kesimlerin 'Destination Antalya' başlığı altında toplandığı Antalya standı ile Isparta ve Burdur’un birarada olduğu stantta gerçekleştiriliyor. Uluslararası turizm profesyonelleri ve seyahat tutkunlarının buluştuğu 4 gün sürecek erken rezervasyon indirimleri, tatil çekilişleri, Türkiye’nin dâhil olduğu 85 ülkenin tatil noktaları tanıtımlarının yapıldığı EMITT 2018’te Batı Akdeniz stantları da ilgi görüyor. 

Gülleri, lavantası ve gölleri ile dikkatleri çekecek Isparta Burdur standında; antik çağlardan bu yana çok sayıda medeniyetin izlerini taşıyan bölgenin tarihi, eserleri, Sagalassos, Kybra ve Psidia başta olmak üzere antik kentleri, Salda ve Eğirdir gölleri, Davraz ve Salda kayak merkezleri gibi doğası, müze ve ören yerleri, eko, sağlık, inanç ve kültür, spor, yayla gibi alternatif turizm zenginlikleri turizm profesyonelleri ile seyahat tutkunlarına tanıtılıp anlatılıyor. Açılış törenin ardından BAKA Yönetim Kurulu Dönem Başkanı Burdur Valisi Şerif Yılmaz da, İstanbul Valisi Vasip Şahin ile birlikte illerin stantlarını ziyaret etti, Kültür ve Turizm Bakanlığı standında da Bakan Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ile görüşüp sohbet etti. Fuar alanındaki ziyaretlerinin ardından Burdur standına geçen Vali Yılmaz, misafirlerini ağırladı.  

TÜRSAB HEYETİ ISPARTA BURDUR STANDINDA 

Gül ile lavantanın suyu ile kolonyaları, gül lokumu, ceviz ezmesi gibi yöresel ürünlerin ikram edildiği Isparta Burdur standını 40 kişilik TÜRSAB heyeti de ziyaret etti. Burdur Valisi Yılmaz ile görüşen Yönetim Kurulu üyesi Davut Günaydın başkanlığında komite başkanları, bölgesel yürütme kurulu üyeleri, Genel Sekreter Çetin Gürcün ile acente yetkililerinden oluşan 40 kişilik TÜRSAB heyeti, Güneykent Belediye Başkanı Fahrettin Güzgön, Burdur Kültür ve Turizm İl Müdürü Mehmet Özdemir, Isparta Kültür ve Turizm İl Müdür Yardımcısı Resul Taştan ve stantta yerel sektör temsilcileri ile biraraya gelip yeni tur programları ve işbirlikleri için görüştü. Isparta ve Burdur’un birlikte tanıtıldığı stantta lavanta tarlaları, gül bahçesi ve Salda Gölü büyük fotoğrafının bulunduğu ‘Haydi Selfi Çek’ bölümü ise ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. 

65 bin metrekarelik alanda 12 salonda gerçekleştirilen yabancı basın mensuplarının da takip ettiği EMİT 2018’deki Isparta-Burdur standında; Isparta’dan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Eğirdir ve Güneykent belediyeleri, Keçiborlu Kaymakamlığı, Kuyucak Kadın Kooperatifi, Bizim Eğirdir Platformu, Barida Hotels ve Mavi Sedir Hotel, Burdur’dan da Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Lisinia Doğa, Karacaören Saklıgöl Evleri, Tefenni Villas ve Lago di Salda otelleri tanıtım yapıyor. Asya, Avrupa, Uzakdoğu, Latin Amerika dahil 85 ülkeden yaklaşık 5 bin firma ile markayı biraraya getiren EMITT, T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türk Hava Yolları’nın kurumsal sponsorluğunda, KOSGEB’in desteğiyle ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği’nin (TYD) iş ortaklığında düzenleniyor. Alanda yeni satın alma, iş geliştirme, yeni iş ve işbirliği fırsatları oluşturacak EMITT 2018’e 70 bin ziyaretçinin gelmesi bekleniyor. 

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.