Emlak Müşavirliğine Üniversite Şartı

Meclise gönderilen yeni tasarı kapsamında, emlak sektörüne düzenleme getiriliyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Mayıs 2016 16:54
Emlak Müşavirliğine Üniversite Şartı

Uzun yıllardır ülkemizde konut ve emlak sektöründe ciddi anlamda bir boşluğun olduğu ortada. Konutların " sattım gitti " mantalitesinden çıkarılıp, sorumluluğun taraflarca yüklenilmesi ve aslında tüm sektörü kontrol altına almayı, tarafların mağduriyetini gidermeyi amaçlayan bir projeye de ihtiyaç olduğu kesin.

Tam da bu noktada yeni bir düzenleme konusu gündemde. Emlak satım işlemlerinde, emlakçılar değil emlak müşavirleri görev alacaklar. Bu müşavirlik sisteminde lisans alınabilmesi içinse üniversite mezunu olma şartı getirilecek. Yapılması planlanan ve güçlü bir ihtimalle de yürürlüğe girecek düzenleme kapsamında, emlak müşavirlerinin sistematiğe geçirilmesi; şuanda görev yapan bir çok emlakçıyı işinden edecek gibi duruyor.

Hali hazırda tasarı kapsamında, önceki hakların korunacağı bilgisi paylaşılsa da sektörü derinden etkileyeceği kesin. İlgili düzenleme kapsamında, hem alıcıyı hem de satıcıyı gerektiği kadar yük altında tutarak, sektörün içinde yer alan " başı boşluğu " ortadan kaldıracak bir düzenleme olarak karşımıza çıkıyor.

Kimler emlak müşaviri olabilecek?

Emlak müşaviri olabilmek için, kişilerin üniversite mezunu olması gerekiyor. Ancak üniversite mezunu olmakta yeterli kalmıyor ve ilgili lisansı alabilmek için tüm süreci başarıyla geçirip, tamamlamanız da gerekiyor. Bu lisansı alan kişiler emlak müşaviri olarak görev yapıyorlar ve her iki tarafı da hukuki, maddi ve manevi açılardan korumaya yönelik çalışmalar da görev alıyorlar. Konutun sadece satışı değil, resmi hüküm ve yükümlülüklerini de yerine getirmekle yükümlü hale geliyorlar. Bu sayede konut satışlarındaki yanlış ve zararlı ticaretler hem önlenmiş, hem de işlemler kayıt altına alınmış oluyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.