Emniyet Alkol Denetimlerini Artırdı

Isparta Emniyet Müdürlüğü alkollü sürücülerin karıştığı trafik kazalarını asgari seviyeye indirmek için yaptığı denetim çalışmalarını artırdı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Mart 2014 14:40
Emniyet Alkol Denetimlerini Artırdı

Yapılan denetleme çalışmalarında son 10 gün içinde; 417 araç sürücüsü alkol denetimden geçirildi. Denetimlerde alkollü araç kullandıkları tespit edilen 30 sürücü hakkında yasal işlem yapılarak, sürücü belgelerine el konuldu.

Son yapılan yasal değişiklikle hususi otomobillerde 0,50 promile kadar, otomobil harici diğer araçlarda ise 0,20 promile kadar sınır bulunuyor. 100 promilin üzerinde alkollü olduğu anlaşılan sürücüler hakkında ise Türk Ceza Kanununun 179. Maddesine göre “Alkol ve uyuşturucu madde etkisi ile veya başka bir nedenle emniyetli bir şekilde araç sevk ve idare edemeyecek halde olmasına rağmen araç kullanarak Trafik Güvenliğini Tehlikeye Sokmak” suçundan adli mercilere sevk ediliyor.

Ayrıca sürücülerin 100 promilin altında alkollü olup belirtilen sınırların üzerinde alkollü iken kazaya karışmaları halinde de haklarında işlem yapılarak adli mercilere sevk ediliyor.

Sürücülerin alkolmetre cihazı ile ya da hastanede kan tahlili yolu ile alkol kontrolünü kabul etmemeleri halinde ise 2078 TL para cezası kesilerek sürücü belgelerine Trafik Ekiplerince 2 yıl el konuluyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.