Emniyet Ev Sahipliğinde Çocuk Çalıştayı

İl Emniyet Müdürlüğü, çocukların suça karışmalarını önlemek amacıyla ilgili kurumların da katıldığı bir Çalıştay düzenledi. Çalıştayda suç ve çocuk unsurları masaya yatırılırken, yapılabilecek çalışmalar görüşüldü.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Kasım 2012 13:20
Emniyet Ev Sahipliğinde Çocuk Çalıştayı

Isparta Emniyet Müdürlüğü tarafından çocukların suça sürüklenmesini engellemek amacıyla ilgili kurumların da katılımıyla Çocuk Çalıştayı gerçekleştirildi.

Emniyet Çocuk Şube Müdürlüğü’nün ev sahipliği yaptığı Çalıştayda, Süleyman Demirel Üniversitesi, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü, İl Müftülüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Gençlik Hizmetleri Spor Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü temsilcileri yer aldı.

Çalıştayda, çağın en önemli sorunların olan çocuğun suça yönelmesi olduğunu ifade eden yetkililer, “Çocuk ve suç kavramlarını birbiriyle bağdaştıramasak ta son yıllarda münferit ve örgütlü suçlarda mağdur ve şuça iştirak eden çocuk sayısındaki artış dikkat çekmektedir. Her ne kadar suçun tarihi, insanlık tarihi kadar eskiyse de suçlu çocuklar ve bu çocuklara farklı yaklaşım düşüncesi son yüzyılın ortalarında iyice belirginleşen ve bugün adeta ülkelerin gelişmişliğinin ölçüsü durumundaki bir düşüncedir” ifadelerini kullandı.

Isparta İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü, konuyla ilgili Isparta verilerini içeren sunum yaparken katılımcılara suça sürüklenen çocuklar hakkında uygulanan yaptırımlar ve çocukların topluma kazandırılması için temsil ettikleri kurumların sunacağı katkılar hakkında bilgi verdi.

Öte yandan Çalıştayda gündeme gelen bir diğer konu da madde bağımlısı çocuklar oldu.
Yapılan görüşmeler çerçevesinde, uçucu maddeler kullanan çocukların tedavi ve rehabilitasyonunun sağlanması ile eğitim imkânı olanların eğitimlerini tamamlamaları yardımcı olunması gerektiğine dikkat çekildi.
Çalıştayda son olarak, eğitim hayatına devam etmeyen çocuklara yönelik meslek sahibi edindirme çalışmalarının yapılmasına yönelik çalışmalar kararlaştırıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.