Emniyet Göz Açtırmıyor

Emniyet Dolandırıcılara Göz Açtırmıyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Ağustos 2015 18:42
Emniyet Göz Açtırmıyor

Isparta Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı çalışmalar neticesinde 8 kişi dolandırıcılık suçundan yakalanarak tutuklandı.

Konuyla ilgili Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada “Asayiş Şube Müdürlüğüne gelen şikayet ve ihbarları değerlendiren, Hırsızlık ve Dolandırıcılık Bürosu ekiplerinin çalışmaları neticesinde; ilimizde vatandaşlarımızı telefonla arayarak kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan ve kandırdıkları şahısların para ve ziynet eşyalarını aldıkları anlaşılan 7 kişi ilimizde yakalanmış, bir kişinin ise Antalya ilinde yakalanması sağlanmış ve toplam 8 kişinin sevk edildikleri adli mercilerce TUTUKLANMIŞLARDIR.

POLİSİN DİKKATİ İLE EMEKLİ VATANDAŞ DOLANDIRILMAKTAN SON ANDA KURTARILDI
18 Ağustos 2015 günü, ilimiz İskender Mahallesinde ikamet eden müşteki H.E. isimli şahıs kendisini telefonla arayarak polis olarak tanıtan şüpheliler tarafından bankada bulunan hesaplarına el konulacağı, bu nedenle özel bir bankada bulunan hesabından 50 bin TL. parayı hemen çekerek bulunduğu yere gelecek olan polise elden teslim etmesini istemesi üzerine, müşteki H.E parayı bankadan çekerek Fevzipaşa İlkokulu önünde yanına gelen şüpheli şahsa paraları elden teslim ettiği, bu sırada telefonun şüpheli şahıs tarafından kapatılmamasının söylendiği ve teslim işleminden sonra bankada kalan 75 bin TL. yi de çekerek yine yanına göndereceği bir başka polise teslim etmesini istediği ve müştekinin belirtilen miktarı bankadan çekerken görevlilerimizin şüphelenerek kendisini durdurmaları üzerine şahsın dolandırılmak üzere olduğu anlaşılmıştır. Müştekinin bankadan çektiği para hesabına geri yatırılarak dolandırıcı şahıslara paranın çekildiği bilgisi verilmesi üzerine parayı teslim almaya gelen şüpheli R.B. ve İ.B. isimli şahıslar daha önce müştekinden aldıkları 50 bin Türk Lirası ile birlikte düzenlenen operasyonla yakalanmışlarıdır. Yürütülen araştırma sırasında şüphelilerle birlikte oldukları ve Ankara ilinde bulundukları anlaşılan şahıslar arkadaşlarının yakalandıklarını bilmedikleri için kendilerine parayı almaya gelebilecekleri bilgisi verilmesi üzerine kiraladıkları bir ticari taksi ile ilimize gelmişler ve müşteki ile buluşma noktasına geldiklerinde düzenlenen operasyonla İ.Ö. ve İ.Y. isimli şahıslar yakalanmışlardır.
Şüphelilerin üzerlerinde bulunan telefonların incelenmesi neticesinde arama kayıtlarında geçen numaraların ilimiz Halife Sultan Mahallesinde ikamet eden H.E. isimli bayanın telefonla aranarak dolandırılması olayında da kullanılmış olduğu, kendilerini polis olarak tanıtan şüphelilerin müştekiye eşinin kuyumcu soygunu olayına karışarak çalınan paraları terör örgütüne aktardığı, araştırma kapsamında evde bulunan tüm altın ve paraların laboratuvarda inceletileceği, bu nedenle ikametine gelecek polise para ve ziynet eşyalarını teslim etmesini söylemeleri üzerine müştekinin ikametinde bulunan 49 adet cumhuriyet altını, 3 adet burma altın ve 1 adet altın bileziği ikametine gelen şahsa teslim ettiği anlaşılmıştır.

Aynı şahısların Çünür mahallesinde ikamet eden M.B. isimli şahsı da bu yöntemle dolandırmak için telefonla aradıkları, üzerlerinde bulunan telefonların bu amaçla kullanıldığı ancak müştekinin durumdan şüphelenerek polise bilgi vermiş olduğu anlaşılmıştır.
Her üç olayın faili olan İ.B., İ.Y., İ.Ö. ve Suça sürüklenen çocuk R.B. Yakalanarak adli mercilere sevk edilmişlerdir. Çıkarıldıkları mahkemece suça sürüklenen çocuk R.B. hakkında denetimli serbestlik kararı verilmiş olup, İ.B.,İ.Y. ve İ.Ö. isimli şüpheliler TUTUKLANARAK cezaevine gönderilmişlerdir.

PARA VE ZİYNET EŞYASI DOLARDIRICILARI TUTUKLANDI
Isparta Emniyet Müdürlüğünün dolandırıcılık konusunda araştırmalarını derinleştirmeleri üzerine 10 Ağustos 2015 günü, ilimiz Kutlubey Mahallesinde ikamet eden Ş.A. isimli bayanı telefonla arayarak banka hesaplarının terör örgütü PKK hesabına aktarıldığı, mahkeme tarafından inceleme başlatıldığı bu nedenle evde bulunan tüm para ve ziynet eşyalarını ikametine gönderecekleri bayan komisere teslim etmesini söylemeleri üzerine müştekinin 7 adet çeyrek altın, 1 adet tam, 1 adet yarım gremse altın, 1 adet üçlü burma, 2 adet tekli altın, 1 adet altın bilezik, 1 adet burma bilezik, 2 çift altın küpe, 1 adet gerdanlık, 20 Amerikan Doları ve 300 Türk Lirasını eve gelen bayan şüpheli E.M. isimli şahsa teslim ettiği anlaşılmıştır. Olaydan sonra güvenlik kamera görüntüleri ve tanık beyanları doğrultusunda yapılan çalışmalar neticesinde eşgali belirlenen iki şüpheli İ.T. ve E.M. isimli şahıslar yakalanmışlar ve sevk edildikleri mahkemece TUTUKLANARAK ilimiz kapalı cezaevine gönderilmişlerdir.

Yapılan araştırmada aynı şahısların ilimiz Emre Mahallesinde ikamet eden A.Ç isimli şahsı da aynı yöntemle kandırmaya çalıştıkları ancak müştekinin durumdan şüphelenerek polise bilgi verdiği, kendisini arayan numaranın yakalanan şüphelilerin üzerlerinde bulunan telefon olduğu ve olayın faillerinin oldukları anlaşılması üzerine şahıslar ayrıca bu olaydan da adli mercilere sevk edilmişlerdir.

FİRARİ DOLANDIRICI TUTUKLANDI
Geçtiğimiz günlerde Muğla ili, Marmaris ilçesinde ikamet etmekte olan F.Y. isimli bir şahsı telefonla arayarak kendisini Polis ve Savcı olarak tanıtan ve evde bulunan tüm para ve ziynet eşyalarını yürütülen bir soruşturma için Isparta ilinde otogar içerisinde kendisini karşılayacak polislere teslim etmesini isteyen şahıslar, müştekinin durumdan şüphelenerek polise bilgi vermesi üzerine Isparta Otogarında düzenlenen operasyonla yakalanmış, olayın bir diğer şüphelisi ise bir otelde arkadaşlarını beklerken yakalanarak adli mercilere sevk edilmişti.

Yapılan araştırmada aynı şahısların bir gün önce de Hisar Mahallesinde ikamet eden A.A. isimli şahsı da telefonla arayarak; “PKK’ lılar Isparta’ da para topluyorlar, senin de adın listede geçiyor, bu yüzden elindeki tüm para ve ziynet eşyalarını soruşturma için bize vermen gerekiyor” şeklinde kandırdıkları, şüpheli H.B. isimli şahsın A.A. isimli müştekinin ikametine gelerek kendisini polis olarak tanıttığı ve müştekinin ikametinden 7.000 Euro, 2.500 TL, 1 adet 20 gram altın bileziği alarak buradan ayrıldığı anlaşılmış, A.A. isimli müştekinin yakalanan şüpheli şahısları teşhis etmesi üzerine de iki ayrı dolandırıcılık olayından çıkarıldıkları adli merciler tarafından H.B. ve A.Ö. isimli şahıslar tutuklanarak cezaevine gönderilmişlerdi. Yakalanan şahısların müştekiden aldıkları para ve ziynet eşyalarını Antalya ilinde bulunan suç ortakları İ.B. isimli şahsa gönderdiklerinin anlaşılması üzerine adı geçen şahsın bulunduğu yerde yakalanması sağlanılmış ve şahıs Antalya ilinde çıkarıldığı adli mercilerce TUTUKLANARAK cezaevine gönderilmiştir.

Kendisini polis veya kamu görevlisi olarak tanıtarak, çeşitli bahanelerle para ve altın isteyen kişilere kesinlikle itibar etmeyiniz. Karşılaşacağınız herhangi bir olumsuzlukta 155 POLİS İMDAT Telefonundan bizlere ulaşabilirsiniz" denildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum