Emniyet Hırsızlara Göz Açtırmıyor

Isparta Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü yapılan operasyonlarda birçok hırsızlık olaylarını aydınlattı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Nisan 2013 16:30
Emniyet Hırsızlara Göz Açtırmıyor

Asayiş Şube Müdürlüğü son altı ayın istatistiki verilerine göre 455 olay aydınlatıldı; 762 şahıs göz altına alındı; 170 kişi tutuklandı. Bu olaylarda yakalanan malzemeler müştekilerine teslim edildi.

Emniyet Müdürü Or hırsızlık olaylarına karşı vatandaşları uyardı. Or “Evden hırsızlık olaylarına karşı apartman giriş kapısını kapalı tutun, diafon sistemi taktırarak tanımadığınız kişilere kapıyı açmayın. Hırsızlar genellikle ilk önce yatak odalarına yönelir ve değerli eşyalarınızı bu odada saklanacağını düşünürler.

Evinizde bulunan değerli eşyalarınızı aynı yerde değil de parçalar halinde değişik yerde saklayınız. İşyerinden hırsızlık olaylarına karşı ise iş yerlerinizde kamera ve alarm sistemleri kullanın ve işyerinizin çevresini ışıklandırın. İşyerinizi kısa sürede olsa terk ederken kapıları kilitleyerek alarmı aktif hale getirin iş yerlerinize müşteri şeklinde veya bir şey sormak maksadıyla gelerek iş yerlerinizi dikkatle inceleyen şüpheli şahıs veya şahısları en kısa sürede polislere bildirin.

Oto hırsızlığına karşı ise baston veya pedal kilidi kullanın, araçları ana arterler üzerinde, aydınlık yerlere park edin, otodan hırsızlık olaylarına karşı ise otomobilinizi her zaman dikitlice kilitleyin, kapıları, pencereleri, tavanı(sunroof) ve bagajı kapatmayı unutmayın.Vatandaşlarımız evinizin etrafında şüpheli şahıs ve araçları ücretsiz 155 polis imdat telefonunu arayarak bildirin” uyarılarında bulundu.

Isparta’da son 6 ay içerisinde hırsızlık olaylarında 6 adet cep telefonu, 9 adet LCD televizyon, 2 adet motosiklet, 1 adet oto, 1adet çelik kasa,7 adet oto teybi, 32 kova duvar boyası, 1 adet bilezik, 25 adet alkollü içecek, 1 adet uydu alıcısı, 40 metre ve 40 adet elektrik kablosu ele geçirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.