Emniyet Hız Limitini Açıkladı

Emniyet İl Müdürlüğü il merkezinde bazı bölgelerdeki hız limitini açıkladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Şubat 2013 17:22
Emniyet Hız Limitini Açıkladı

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Vatandaşlarımızın ilimiz karayollarında güven içerisinde seyahat edebilmelerini sağlamak, ilimizde meydana gelen trafik kazalarını azaltmak, trafik kazaları nedeniyle meydana gelen can kaybını ve ekonomik kayıpları önlemek amacıyla denetim faaliyetlerimiz kararlılıkla sürmektedir.

Trafikte denetimin temel amacı sürücülerde davranış değişikliği yaratmaktır. Trafik ortamında insan yaşamının, sağlığının korunması, maddi kayıpların azaltılması için tehlikeli sonuçları olabilecek davranışların en aza indirilmesi gerekmektedir.

Ülkemizdeki kaza istatistikleri yüksek hızda araç kullanma davranışının, kaza sayısı üzerinde doğrudan doğruya etkide bulunan çok önemli bir ihlal olduğunu göstermektedir.

Ayrıca, yüksek hızda seyreden bir araç, durmasını gerektiren bir engelle karşılaştığında bir yandan daha fazla mesafeye ihtiyaç duymakta, bir yandan da sürücünün durmak için gerekli tepkiyi verme süresi içinde aracın kat edeceği mesafe arttığından mevcut mesafenin bir kısmı yine hız nedeniyle yutulmaktadır.

Kullanılan araç ne kadar yüksek hızla seyrediyorsa çarpma anında transfer edeceği mekanik enerji de o kadar yükselmekte, kaza anında bu enerjinin transfer edildiği araç, aracın içinde bulunan insanlar ve aracın çarptığı yaya, araç ya da engel o kadar zarar görmektedir.

Saatte 80 km hızla seyreden bir araçta bulunan bir kişinin hayatını kaybetme ihtimali, saatte 30 km hızla giden bir araçta bulunan bir kişiye göre 20 kat daha fazladır. Yayalar ve bisikletliler gibi, daha savunmasız yol kullanıcıları söz konusu olduğunda kaza sonucu çok daha ağır olabilmekte; yayaların kendilerine 30 km/saat ya da daha düşük hızda giden bir araç çarptığı zaman hayatta kalma ihtimali %90 iken, aracın saatte 45 km hızda olması halinde hayatta kalma ihtimali %50’ye düşmektedir.

Belirtilen bilimsel veriler ışığında İl Merkezimizde trafik güvenliğini sağlamak amacıyla Radarla Hız Kontrolleri yapılmaktadır. Vatandaşlarımızın karayollarında seyrederken uymaları gereken hız limitleri ile Meskûn Mahallerde uymaları gereken hız limitleri farklıdır. Bu nedenle İl merkezinde aşağıda belirtilen bölgelerde uyulması gereken limitler belirtilmiştir.

1-İstanbul Caddesi; Kol çelik kavşağı ile Çünür kavşağı arası.(70 Km)
2–142 cadde; Migros kavşağı ile Dost-pet kavşağı arası.(70 Km)
3-Gölcük yolu; İspaş kavşağı ile Pts kameraları arası .(50 Km)
4–106 cadde; Demir köprü kavşağı ile Dost-pet kavşağı arası.(50 Km)
5-Antalya yolu; Dost-pet kavşağı arası.(70 Km)

Vatandaşlarımızın mağdur olmamaları ve güvenli olarak seyir edebilmeleri amacıyla belirlenen limitlere uymaları rica olunur” denildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.