Emniyet Müdürlüğünden Sürücülere Uyarı!

Isparta Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından kışın alınacak tedbirlerle ilgili "Kış İçin Akıl Notları" broşürleri dağıtıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Aralık 2013 13:13
Emniyet Müdürlüğünden Sürücülere Uyarı!

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından sürücüler için hazırlanan "Kış İçin Akıl Notları" isimli broşürlerin Trafik Denetleme Şube Müdürlüğümüz görevlileri tarafından halkın yoğun olarak bulunduğu Mimar Sinan Caddesi, 113. Cadde ve Cumhuriyet Caddesi'nde dağıtıldığı belirtildi.

Açıklamada sürücülerin kış mevsiminde alması gereken tedbirler, "Kış mevsimi girerken araçların detaylı olarak bakımını yaptırmak ve kış koşullarına uygun araç kullanma tekniğini bilmek hayati zorunluluktur. Aşırı soğuk, rüzgar, sis, kar ve buz sürüş güvenliğini olumsuz yönde etkilemektedir. Aracınızda zincir, takoz ve çekme halatı mutlaka bulundurun, karlı ve buzlu kesimlerde güvenliğiniz için mutlaka zincir takın. Kış şartlarında lastik diş derinliğinin (3) milimetreden az olması aracın çekişini olumsuz etkiler. Diş derinliği (1.6) milimetreden düşük olan lastikler aracın yolda tutunmasında zorluklar yaratır. Bu nedenle bu tür lastikler mutlaka değiştirilmelidir. Sert hava koşullarında ve gizli buzlanmanın olabileceği yerlerde yayaların dengelerini kaybederek araçların önüne aniden çıkabileceği unutulmamalı ve sürüş sırasında yayalara karşı çok daha dikkatli olunmalıdır. Sürüş sırasında kaygan yollarda diğer taşıtlarla aradaki takip mesafesi iki katına çıkarılmalı, yol buzlu ise daha da artırılabilir" şeklinde bildirildi.

Trafik kazalarının ceza ve korkuyla önlenemeyeceğini belirtilen açıklamada, eğitim ve bilinçlenmenin yanısıra sürücülerin birbirlerine olan saygısının önemine dikkat çekildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.