Emniyet Müdürü'ne Suikast: 2 Şehit

Bingöl İl Emniyet Müdürü Atalay Ürker'e şehir merkezinde yürürken silahlı saldırı düzenlendi. Olayda yaralanan Ürker'in yardımcısı Atıf Şahin ve 1 Komiser şehit oldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Ekim 2014 10:22
Emniyet Müdürü'ne Suikast: 2 Şehit

Bingöl'de şehir merkezinde yürüyen, Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker ve beraberindekilere silahlı saldırı düzenlendi.

Saldırıda Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ve Komiser Hüseyin Hatipoğlu şehit olurken, Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker yaralı olarak kurtuldu. Koruması Oğur Atlı da yaralandı.

EMNİYET MÜDÜRÜ ANKARA'YA SEVK EDİLDİ
Yaralanan Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker, Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans uçakla Ankara'ya getirildi. Ürker, Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Esenboğa Havalimanı'na saat 03.30 sularında inen Ürker, buradan 112 Acil Servis ambulansıyla yoğun güvenlik önlemi altında Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü.

Ürker'in sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

ATALAY: HAYATİ TEHLİKESİ YOK
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay, Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker'in sağlık durumuna hakkında, "Benim şu anda aldığım bilgi hayati tehlike yok şeklinde, inşallah öyledir. Hem koruması hem kendisiyle ilgili aldığım bilgi o yönde" şeklinde konuştu.

KALKINMA BAKANI YILMAZ BİNGÖL'E GİTTİ
Öte yandan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, saldırı üzerine, Ankara'dan uçakla Bingöl'e hareket etti.

İÇİŞLERİ BAKANI CUMHURBAŞKANI'NA BİLGİ VERDİ
Olayın ardından İçişleri Bakanı Efkan Ala, Trabzon'da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı arayarak durum hakkında bilgi verdi.

DAVUTOĞLU, EFKAN ALA İLE GÖRÜŞTÜ
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bingöl'de emniyet müdürüne yönelik silahlı saldırıya ilişkin İçişleri Bakanı Efkan Ala'dan telefonla bilgi aldı.
Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Davutoğlu, bölgedeki gelişmeleri ilk andan itibaren takip etti. MYK toplantısından çıkarak İçişleri Bakanı Efkan Ala'dan telefonla bilgi aldı.

Öte yandan, Bakan Ala, MYK'nın ardından AK Parti Genel Merkezine geldi.
ARAÇTAN ATEŞ AÇILDI
Alınan bilgiye göre, koruma ekibiyle şehir merkezinde bir caddede yürüyen Emniyet Müdürü Atalay Ürker'e ve yanındaki emniyet görevlilerine yaklaşan bir araçtan ateş açıldı.

2 ŞEHİT, 2 YARALI
Saldırıda, biri il emniyet müdür yardımcısı biri de komiser olmak üzere 2 kişi şehit oldu. Yaralanan Bingöl Emniyet Müdürü Ürker ve koruması Oğur Atlı ise hastaneye kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan Emniyet Müdürü Ürker, ameliyata alındı. Ürker'in karnından yaralandığı öğrenildi. Emniyet Müdürü ve Ekibine Saldıran 4 PKK'lı Ölü Olarak Ele Geçirildi

POLİS ALARMA GEÇTİ
Saldırıdan sonra alarma geçen polis tüm bölgede saldırganları yakalamak için geniş çalışma başlattı. Çalışmalar sonrasında Genç ilçesinde saldırıyı düzenleye 4 PKK'lı ve aracu kullanan 1 kişi öldürüldü.

5 AY ÖNCE ATANMIŞTI
Atalay Ürker, geçen mayıs ayında görevinden istifa ederek dikkatleri üzerine çeken eskiBingöl İl Emniyet Müdürü Ercan Taştekin'in yerine atanmıştı.

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA
Bingöl Valiliği, emniyet müdürü Atalay Ürker'e düzenlenen ve bir müdür yardımcısı ile bir komiserin şehit olduğu olayla ilgili açıklama yaptı.
Açıklamada şöyle denildi: "09.10.2014 Perşembe günü saat 21.15 sularında BingölEmniyet Müdürü Atalay Ürker ve emniyet müdür yardımcısı Atıf Şahin beraberindeki personeli ile Yenişehir Mahallesi Yeşim Sokak'ta emniyet- asayiş yoklaması maksadı ile yürüyüş halinde iken binek araçtan inen şahıslar tarafından uzun namlulu silahla saldırıya maruz kalmışlar, olayda ağır yaralanan Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ve Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu kaldırıldıkları Bingöl Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuş, ağır yaralanan İl Emniyet Müdürü Atalay Ürker ile bacağından yaralanan Polis Memuru Uğur Adlı'nın ise tedavilerine BingölDevlet Hastanesinde devam edilmekte olup saldırıyı gerçekleştirenlerin yakalanması için operasyon başlatılmıştır."

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum