Emniyet Suçlulara Göz Açtırmıyor

Emniyet Suçlulara Göz Açtırmıyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Kasım 2015 15:41
Emniyet Suçlulara Göz Açtırmıyor

Isparta Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından suçların önlenmesi ve işlenmiş suçların faillerinin yakalanması üzerine yaptığı çalışmalar devam ediyor.

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından aranan şahıslar ve çevreyi rahatsız eden şahıslara göz açtırılmıyor. Son olarak yapılan çalışmalarda çeşitli suçlardan aranan ve hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 3 kişi yakalandı. Ayrıca ruhsatsız silah kullanan şahıslara ise yasal işlem yapıldı.

Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı çalışmalarla ilgili emniyetten yapılan açıklamada, “Gökçay Mesireliğinde havaya ateş açıldığı ihbarını değerlendiren Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından yapılan araştırma neticesinde, üç kişinin birlikte alkol aldıkları görülmesi üzerine kendilerine silah sesi duyup duymadıkları sorulduğunda duymadıklarını beyan etmişler ancak ekiplerimizin çevrede yaptıkları incelemede boş av tüfeği kartuşları ve yan taraflarında bulunan su arkı içerisinde bir kilim içerisine sarılı vaziyette bir adet otomatik av tüfeği ile çevredeki otların içerisine gizlenmiş vaziyette görülen çanta içerisinde yapılan incelemede çanta içerisinde 1 adet Beretta marka seri numarası bulunmayan ruhsatsız tabanca ele geçirilmiştir. Şahısların silahların kendilerine ait olduğunu beyan etmeleri üzerine M.K., S.Ç. ve H.D. isimli şahıslar hakkında gerekli yasal işlemler yapılmıştır.

Emniyet Müdürlüğümüz haber merkezine yapılan ihbarları değerlendiren ekiplerimiz tarafından Mehmet Tönge Mahallesinde asker uğurlama sırasında havaya ateş açarak çevreyi rahatsız ettiği bildirilen K.M. isimli şahıs yakalanmış, şahsın üzerinde bulunan kuru sıkı tabanca alınarak şahıs hakkında yasal işlem yapılmıştır.

Şehirlerarası otobüs ile seyahat etmekte iken yolculardan birinin üzerinde silah bulunduğu ihbarını değerlendiren ekiplerimiz bahsi geçen otobüsü durdurarak yaptıkları araştırmada Y.E isimli şahsın üzerinde kuru sıkı tabanca bulunarak şahıs hakkında gerekli yasal işlemler yapılmıştır.
Değişik tarihlerde yapılan çalışmalarda, ekiplerimiz tarafından iki adet kuru sıkı tabanca ile bir adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirilerek A.E., E.D ve A.B. isimli şahıslar hakkında gerekli yasal işlemler yapılmıştır.

Asayiş Şube Müdürlüğümüz ekiplerinin yapmış oldukları çalışmalarda; “Nitelikli Cinsel Saldırı”, “Hakaret”, “Hükümlü ve Tutuklunun Kaçması” ve “4733 sayılı Kanuna Muhalefet” suçlarından Kırşehir, İzmir, Yalova ve İlimiz mahkemelerince kesinleşmiş hapis cezaları bulunan Ş.Ç isimli şahsın Bahçelievler Mahallesinde bir ikamette saklandığı bilgisi elde edilmesi üzerine alınan arama kararı ile bahsi geçen ikamette düzenlenen operasyonla adı geçen şahıs yakalanmış ve TUTUKLANARAK cezaevine teslim edilmiştir.

“Taklit anahtarla kilit açmak suretiyle hırsızlık” suçundan kesinleşmiş 4 yıl 6 ay hapis cezası bulunan H.A. isimli şahıs yakalanmış ve TUTUKLANARAK cezaevine teslim edilmiştir.

“Hırsızlık, Tehdit, Hakaret, Resmi Belgede Sahtecilik, Dolandırıcılık ve Güveni Kötüye Kullanma gibi” 10 ayrı suç dosyasından aranan M.G. İsimli şahıs yakalanarak adli mercilere sevk edilmiş ve çıkarıldıkları adli mercilerce TUTUKLANARAK cezaevine teslim edilmiştir” denildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum