Emniyet Tarihi Kitap Ele Geçirdi

Tarihi kaçakçılık yaptığı şüphesiyle takibe alınan S.Y. isimli şahsın üzerinde yakalanan ve yaklaşık 500 yıllık olan tarihi kitabın milli kültürümüz açısından son derece önemli bir eser olduğu belirtildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Ocak 2013 13:57
Emniyet Tarihi Kitap Ele Geçirdi

Isparta Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce, tarihi eser kaçakçılığının önlenmesi ile ilgili olarak yürütülmekte olan çalışmalar neticesinde “İbrahim Halebi” isimli Osmanlı âlimine ait “Minyetül Müssali Hanefi Fıkhı” isimli orijinal el yazması kitap ele geçirildi.

Emniyet teşkilatının çok başarılı bir operasyon gerçekleştirdiğini söyleyen Vali Memduh Oğuz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Or’un şahsında operasyonu gerçekleştiren emniyet çalışanlarını tebrik ettiğini belirtti.

Ele geçirilen kitabın milli kültürümüz açısından son derece önemli olduğunu belirten Vali Oğuz; “Osmanlı alimlerinden İbrahim Halebi’nin en önemli eseri olan Minyetül Müssali Hanefi Fıkhı isimli orijinal el yazması kitap emniyetimiz tarafından ele geçirilmiştir.

Hanefi fıkhına dair bu eser, milli kültürümüz açısından son derece önemlidir. Nerden baksanız 500 yılın üzerinde yaşı olan çok değerli bir eser. Bazı milletler böyle bir eserle kendi tariflerini yaratmak isterler. Bu bir tarih meydana getirebilecek kadar önemli bir eser.

Sadece kitabın mahiyeti değil, hazırlanışı, yazılışı ve sunuşu bakımından o dönemde milletimizin geldiği yüksek medeniyet seviyesine işaret etmektedir.
Kitabın muhtevasında biliyoruz ki özellikle İbn-i Arabiyle ilgili önemli tenkidi hususlarda var. Muhiddin Arabi Türk tasavvuf dünyasında çok fazla konuşulan bir zat, bu kitapta onunla ilgili karşı düşüncelerin olması ilim hayatımızda da önemli bir kitap olduğunu gösteriyor. O nedenle kitabın orijinalinin ele geçirilmiş olması çok önemli bir başarıdır. İl emniyet müdürümüzü ve bu konuda görev yapan arkadaşlarımızı tekrar tebrik ediyorum. Böyle bir operasyonun Isparta’da yapılmış olması bizim arkadaşlarımızın ne kadar dikkatli çalıştığını gösterir.
Bu kitap bir hazinedir. Çalınmış bir hazine tekrar bulunmuş, inşallah yerine iade edilecek ve milli kültür hayatımıza yeniden kazandırılmış olacak” dedi.
Kitap bilim adamları tarafından incelendikten sonra müze müdürlüğüne teslim edilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.