Emniyet Uyarıyor..Sahte Altına Dikkat!

Emniyet Müdürlüğü her dönem en gözde yatırım aracı olan ve fiyatı zaman zaman rekor üstüne rekor kıran altın konusunda vatandaşı uyardı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Kasım 2012 11:10
Emniyet Uyarıyor..Sahte Altına Dikkat!

Emniyet Müdürlüğü vatandaşı sahte altın konusunda uyardı. Ayarları düşük ve vatandaşın alabileceği altınların el altından piyasaya sürüldüğü ifade edilen açıklamada, tüketicinin ilk planda bu tip altınları ayırt edebilmesinin zor olduğu belirtildi.

Tüketicilerin güvenilir ve tanıdık kuyumculardan sertifikalı ürünleri temin etmesi gerektiği belirtilen açıklamada Altın fiyatları, normal piyasa fiyatları ile fark ettiği zaman tüketicilerin daha dikkatli olmaları gerekiyor. Altın alırken menşeinin öğrenilmesi, altının tanınan ve güvenilen iş yerlerinden alınması ve altın alındığında mutlaka fiş veya fatura istenmesi gerekir. Böylelikle belgeli olduğu zaman altını satan kuyumcuya geri dönülebilir ve telafisi mümkün olabilir" denildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.