Emniyetin Kampanyasından Trajikomik Diyaloglar

Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Sistemi, özellikle evlerden ev ve işyerlerinden gerçekleştirilen hırsızlıkların önüne geçmek için bilinçlendirme kampanyası başlattı; trajikomik diyaloglar ortaya çıktı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Şubat 2014 08:45
Emniyetin Kampanyasından Trajikomik Diyaloglar

Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği, hırsızlıklara karşı önemli çalışmalar yapıyor. Toplumu bilinçlendirmek için materyal dağıtımının yanı sıra uygulamalı eğitim projeleri de hayata geçiriyor. Ama sahada öylesine vakalar yaşanıyor ki trajik komik boyutunda.

Toplum Destekli Polislik Sistemi üyeleri, tesadüf tekniği ile bir yaşam alanını seçiyor. Gidip zile basıyor.

Ev Hanımı, (‘- Kim o’) diyor
Polis yanıt veriyor:
(‘- Hırsız’)
Ama Ev Hanımı, kapıyı gene de açıyor.
Sahada karşılaşılan bir büyük olay daha:
Ev Hanımlarının çok büyük bir dilimi, çalan zile karşı tepki vermeden otomatik kapının düğmesine basıyor. Gelen kişinin kim olduğunu sormuyor. Direkt kapıyı açıyor.

EMNİYET PSİKLOJİK TAHRİBATA ENGEL
OLMAK İÇİN HAREKETE GEÇTİ
Ev ve işyerlerinde yaşanan hırsızlıkların mal kaybından çok psikolojik tahribata da neden olması Emniyet Müdürlüğü’nü bu konuya daha duyarlı yaklaşım göstermeye yöneltti.

(‘- Vatandaşı rahatsız eden, çözmemiz gereken öncelikli sorundur’ sloganıyla insan odaklı yönetim sergileyen Emniyet Müdürü Mehmet Or'un talimatıyla Toplum Destekli Büro Amirliği'nde hırsızlıkla mücadele dönemi başlatıldı.

Büroda görevli polisler evleri ve işyerlerini tarayarak vatandaşlara hırsızlık olaylarına karşı bilgilendirme yapıyor, eksikliklerin giderilmesi sağlanıyor. 

Hırsızların bir eve ya da işyerine nasıl girebileceğini ev sahibine ya da işyeri sahibine gösteren polisler, evdeki ya da işyerindeki eksiklik ve ihmallerin giderilmesi için bilgilendirme yapıyor. Bu çalışmanın vatandaşlar tarafından beğeni ile karşılandığı, bilgilendirme sonucunda hırsızlıklara karşı etkili bir tedbir alındığı belirtiliyor.

Ev ve işyerlerine yönelik hırsızlık eğitimi yapan polislerin, kapı zili çaldıktan sonra ilginç diyaloglar yaşadığı bildirildi. Dış kapının zilini çalan polislerin, ev sahibinin 'kim o' sorusuna 'hırsız' diye cevap vermesine rağmen kapı otomatiğine basılarak açılması olayı ile karşılaştıkları öğrenildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.