Emniyette 3 Ayın Bilançosu

Isparta Emniyet Müdürü Mehmet Or, halkı rahatsız eden her şey bizim önceliğimizdir prensibiyle hareket ettiklerini belirterek 3 ayın bilançosunu basın mensuplarıyla paylaştı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Kasım 2012 12:38
Emniyette 3 Ayın Bilançosu

Isparta emniyet Müdürü Mehmet Or, “İlimizde vatandaşlarımızın güvenli bir şekilde hayatlarını devam ettirmeleri en önemli önceliğimizdir. Hırsızlık, gasp, cinayet gibi asayiş olayları ilimizde diğer illere oranla istatistikî olarak düşük orandadır. Amacımız vatandaşımıza en kaliteli güvenlik hizmeti sunmaktır. Halkı rahatsız eden her şey önceliğimizdir” dedi.

HIRSIZLIK OLAYLARI
Evden Hırsızlık 20,28 Diğer hırsızlık olaylarında 33 kişi,
İşyerinden hırsızlık 24,27 Açıktan hırsızlık(malzemeleri vb.)Olayda 76 kişi,
Dolandırıcılık -14 Olayda 8 kişi,
Yankesicilik- 3 Olayda 3 kişi,
Motosiklet Hırsızlığı- 25 Olayda 19 kişi yakalanarak adli mercilere sevk edilmiştir.
Hırsızlık olaylarının genel toplamında ise 239 olayda 220 şahıs yakalanarak haklarında adli işlem yapılmıştır.
Aranan Şahıslar Büro Amirliğimiz Adli Makamlarca haklarında çeşitli suçlardan arama kaydı bulunan 386 Şahıs yakalanmıştır.
Hırsızlık suçlarına karşı vatandaşlarımızın kendi alacakları güvenlik tedbirleri suçla mücadelede faydalı olacaktır. Bilgilendirme çalışmaları toplum destekli polislik hizmetleri kapsamında yürütülmektedir.

ÖNLEYİCİ FAALİYETLER
Asayiş Hizmetlerinde gündüz ve gece uygulamaları kararlılıkla devam etmektedir. Bu uygulamalarda 25082 şahsın Genel Bilgi Toplaması sorumuş olup bu şahıslardan 474 ünün çeşitli suçlardan arandığı tespit edilmiştir. Denetimlerimizde umuma açık işyerlerinde Konsomatris Çalıştırmak, Kimlik Bildirmede bulunmamak, küçük yaşta müşteri bulundurmak,4207 Sayılı kanuna muhalefet suçlarından 25 işyerine işlem yapılmıştır.
Asayiş Ekipler Amirliği bünyesindeki personel ve araç sayımızı imkânlarımız ölçüsünce artırdık.
İlimizde Eğitim veren tüm okullarda okul irtibat görevlilerimiz bulunmaktadır. Okulların girişi ve çıkışlarında resmi ekipler, güven timleri ve sivil görevlilerimiz ile güvenlik tedbirlerini artırdık.
Çocuklarımızın boş zamanlarını geçirdiği internet kafeler ekiplerimizce denetlenmektedir. Son üç ay içerisinde 241 denetim yapılmış olup küçük yaşta çocukları internet kafeye alan ve diğer yükümlülüklerini yerine getirmeyen 24 iş yerine işlem yapılmıştır.
Vatandaşlarımızın zaman zaman şikâyetlerini aldığımız Bali türü uçucu madde kullanan çocuklarımızla ilgili olarak bazı çalışmalar yapmaktayız. Bu konuda Bali kullanan çocukların tedavi ve rehabilitasyonu için Sağlık il Müdürlüğü, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İş Kur ve Emniyet Müdürlüğü olarak koordineli çalışarak kurumsal kapasitelerimizi birleştirerek çözüm üretmeyi hedefliyoruz.

KAÇAKÇILIK VE ORGANİZE SUÇLARLA MÜCADELE
İlimizde uyuşturucu ve psikotrop maddelerin yasadışı üretim, kullanım ve kaçakçılığına karşı kararlı mücadelemiz kapsamında Son 3 ay içerisinde;
4 kilo Esrar Maddesi,100 gram Eroin,456 adet hap ele geçirilmiştir.
Haklarında uyuşturucu madde kullanmak, nakletmek ve satmak suçlarından 154 şahıs adli mercilere sevk edilmiştir.
5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa Muhalefet suçundan 20 olayda 24 şüpheli şahıs yakalanarak adli mercilere sevk edilmiştir. Operasyonlarda 4937 paket Gümrük Kaçağı sigara, 724.988 adet Makaron, 924 kg tütün ele geçirilmiştir.
Yurt dışından yasal olmayan yollarla ülkemize getirilen 104 adet cep telefonu,
Yasal Olmayan yollardan üretilen çevre ve halk sağlığını tehdit eden 1020 litre kaçak akaryakıt ele geçirilmiştir.
Mali Suçlar kapsamında 2 adet Tefecilik Suçundan, 3 Adet Parada Sahtecilik Suçundan işlem yapılmış, operasyonlarda 134 adet sahte para ele geçirilmiştir.

ÖNLEYİCİ FAALİYETLER
TUBİM kapsamında il merkezi ve ilçelerimizde uyuşturucu maddenin zararları konusunda konferans verilmiştir. Orta öğretim çağındaki öğrencilere ve velilerine seminer çalışmalarımız devam etmektedir.

GÜVENLİK ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
Korsanla Mücadele Çerçevesinde 5846 sayılı Kanuna (Bandrolsüz Film CD – Bandrolsüz Film DVD’si ve türevleri) Muhalif nitelikte eserler ile ilgili olarak ekiplerimizin iş yerlerinde yaptığı aramalarda;
6333 adet korsan CD ve DVD ve 70 adet Kitap a el konulmuş, Konu ile ilgili olarak piyasaya korsan ürün süren ve satan şahıslar hakkında yasal işlem yapılmıştır.
5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince Valilik Makamınca oluşturulan İl Bandrol Denetim Komisyonu çalışmalarını kararlılıkla sürdürmektedir.

TRAFİK HİZMETLERİ
Ülkemizde her gün yaklaşık 600 ve her saat 27 trafik kazası meydana gelmektedir. Bu kazalarda günde 5–20 vatandaşımız hayatını kaybetmekte, 200 vatandaşımız ise yaralanmaktadır. İlimiz istatistiklerine göre;
Ağustos-Kasım–15 tarihleri arasında 404 trafik kazası meydana gelmiştir.
252 Yaralamalı trafik kazasında 368 vatandaşımız yaralanmıştır.
1 Ölümlü trafik kazamız meydana gelmiştir.
Vatandaşlarımızın ilimiz karayollarında güven içerisinde seyahat edebilmelerini sağlamak, ilimizde meydana gelen trafik kazalarını azaltmak, trafik kazaları nedeniyle meydana gelen can kaybını ve ekonomik kayıpları önlemek amacıyla özellikle hız, alkol, emniyet kemeri, orijinal donanımları bazı aparatlar ile bozularak halkın huzur ve sükûnunu bozan modifiyeli araçlar üzerinde denetim çalışmaları kararlılıkla sürmektedir.
Bu kapsamda; Trafik Denetleme Birimlerimizin 01 Ağustos–15 Kasım tarihleri arasında ilimizin değişik uygulama noktalarında yaptığı denetimlerde 11900 araç kontrol edilmiştir.
Alkollü Olarak Araç Kullanan 109
Kırmızı Işık İhlali yapan 148
Trafik güvenliği ile ilgili kural ve yasaklara uymayan 182
Hız Sınırlarını aşan 2689 araç sürücüsüne Karayolları Trafik Kanunu gereği cezai işlem uygulanmıştır.

281 Araç ve Motosiklet orijinal donanıma sahip olmamaları, çevreye gürültü vererek vatandaşlarımızın huzur ve sükûnu bozdukları tespit edilerek, eksiklikleri giderilinceye kadar trafikten men edilmiştir.

TRAFİKTE ÖNLEYİCİ FAALİYETLER
2012 yılı içerisinde Okul Geçit Görevlisi olmak isteyen 215 Öğrenci ve 28 Öğretmenimizin Eğitimleri Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile koordineli olarak tamamlanmıştır.
Ayrıca Trafik Eğitimi kadrosundaki personelimiz 39 okulda 2071 öğrenciye görsel ve pratik trafik semineri vermiştir.
Trafikte sürücü, yolcu ve yaya olarak bulunan tüm vatandaşlarımızın trafik bilincini artırıp, trafik kültürünü geliştirip yaygınlaştırarak, güvenli bir trafik ortamının oluşması hedefliyle Denetimlerimiz ve eğitim faaliyetlerimiz kararlılıkla devam edecektir.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum