Emniyette Hedef Önleyici Polislik

İl Emniyet Müdürü Mehmet Or yaptığı esnaf ve mahalle ziyaretleri kapsamında Yayla Mahallesi sakinleri ve esnafları ile toplantı yaptı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Şubat 2014 09:35
Emniyette Hedef Önleyici Polislik

Emniyet Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürlerinin de iştirak ettiği toplantıya Yayla Mahallesi esnafı da büyük ilgi gösterdi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Yayla Mahallesi Muhtarı Turan Saygıcı İl Emniyet Müdürü Mehmet Or’un mahalle sakinleri ve esnafını ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Toplantıda katılımcılara hitaben bir konuşma yapan Or; Isparta ilinde göreve başladığından bugüne yaklaşık on yedi ay geçtiğini, bu süre zarfında mümkün olduğu kadar vatandaşla iç içe olmaya çalıştığını, fırsat buldukça hem sorunları ve şikayetleri vatandaşlardan doğrudan duymak hem de yerinde görerek çözüm sağlamak amacıyla her hafta bir mahallede huzur toplantısı yapmaya çalıştıklarını belirtti.

Emniyet Müdürü Or, İlimizde vatandaşımızın güvenliğini sağlamak amacıyla her türlü çalışmayı yaptıklarını, bu sayede suçların aydınlatılma oranının Avrupa Ülkelerinden bile yüksek olan %86 gibi yüksek bir oranda olduğunu belirtti. Kendilerinin bunu yeterli görmediğini asıl amacın çağdaş ülkelerde kabul gören Proaktif (ÖNLEYİCİ) Polislik dediğimiz suçun oluşmadan önlenmesi olduğunu belirten Or, bu amaçla geçtiğimiz hafta 47 aracın hizmete alınarak sokakta görev yapan ekip sayısının artırıldığını bu sayede ilimizde artık her iki mahalleye bir ekip otosunun düştüğünü belirtti.

Toplantının soru cevap bölümünde katılımcıların şehrin ekonomik hareketliliğinin en yoğun olduğu bölge olan Yayla Mahallesinde yaşanan özellikle otopark sorunları hakkındaki şikayetleri üzerine Emniyet Müdürlüğü olarak amaçlarının ceza yazmak olmadığını ancak özellikle insan yaşamını tehlikeye düşüren sürücülerle ilgili olarak müsamahalı davranmayacaklarını belirterek toplantının ardından katılımcılarla birlikte bölgede yaşanan otopark sorunlarını yerinde incelemek üzere sokaklarda dolaştı. Trafik Denetleme Şube Müdür Vekiline notlar aldıran Or sorunların ilgili kurumlarla yapılacak olan toplantılarda gündeme getirilerek çözümü için çaba harcayacaklarını belirtti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.