Emniyetteki Paralel Operasyonu Eleştirdi

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Emniyetteki 'Paralel Yapı' operasyonunu eleştirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Temmuz 2014 18:45
Emniyetteki Paralel Operasyonu Eleştirdi

Kılıçdaroğlu, partisinin Isparta İl Başkanlığı'nı ziyaretinde, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, "emniyetteki paralel yapı operasyonu" sorusuna Kılıçdaroğlu, adalet kavramı ve hukukun üstünlüğüne inanılıyorsa, sabahın 05.00'inde, 06.00'sında baskın düzenlenmemesi gerektiğini söyledi.

Daha önce de şimdi de aynı şeyi söylediklerini aktaran Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Bizim çizgimizde hiçbir kırılma yok. Biz hukukun üstünlüğünü savunuyoruz. Biz demokrasiyi, özgürlüğü, insan haklarını savunuyoruz. Sabahın 05.00'inde, 06.00'sında insanların evine baskın yapmayı, çoluk çocuğun önünde kelepçelemeyi doğru bulmuyoruz. Bunu şunun için ifade ediyorum, kimsenin bu ülkede suç işleme özgürlüğü yoktur, varsa herhangi bir kişinin suçu, hukuk kuralları çerçevesinde yargılanması onun en doğal hakkıdır. Biz hep bunu savunuyoruz. Ama kin duygusu, intikam duygusuyla bir dava yürümez. Kin ve nefretle bir dava yürümez. İkisini birbirinden ayırmamız gerekir. Eğer bu operasyonlar, 17 Aralık, 25 Aralık rüşvet olaylarını kapatmaya yönelik bir hamle ise bu doğru değil, bütün dünyanın gözü, Türkiye'nin üstündedir. O yolsuzlukların hesabının verilmesi lazım."

"İçlerinde suç işleyen olabilir mi, olabilir. Elimizde veri yok, bir şey yok. Savcının elinde varsa bilmiyorum" diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
"Bir kamu görevlisini davet edersiniz, ifadesini alırsınız, gerekiyorsa tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edersiniz. Ama onun dışında, dediğim gibi, intikam duygusu, kin duygusu ile hareket etmek doğru değildir. Hele hele soruşturmaların gizliliğini hepimiz biliyoruz. Gizli olması gerektiğini hepimiz biliyoruz. Soruşturmaların gizliliği değil de başbakanın talimatına göre eğer bu tür operasyonlar yapılıyorsa bunlar siyasi operasyondur, bunlar toplumda adalet duygusunu büyük ölçüde yaralar."

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum