Emniyetten ‘Kardeşiz’ Projesi

Isparta Emniyet Müdürlüğü ile Türkiye İzcilik Federasyonunun ortaklaşa yürüttüğü ‘Kardeşiz’ projesi kapsamında 40 öğrenci izcilik kampına alınacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Ağustos 2014 12:25
Emniyetten ‘Kardeşiz’ Projesi

Güvenli Hayat ve Güvenli Bir Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğü ve Türkiye İzcilik Federasyonu arasında ‘Kardeşiz’ projesi başlatıldı. Proje kapsamında 40 öğrenci 25 Ağustos - 1 Eylül tarihleri arasında Bolu, İstanbul ve Çanakkale’de izcilik kampına katılacak.

Konu ile ilgili olarak Isparta Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Çocuk ve gençlerin kişisel ve sosyal gelişimlerinin sağlanması çerçevesinde toplumsal açıdan korunmalarına ilişkin tedbirlerin yaşama geçirilmesini bu kapsamda kendilerine sosyal ve eğitim desteği sağlanarak topluma faydalı bireyler olarak yetiştirilmelerine katkıda bulunmak, kente göçle gelmiş, uyum sağlayamamış veya diğer dezavantajlı toplum kesimlerinin şehir yaşamına dâhil edilmesini ve güvenlik hizmetlerinden dolaylı olarak olumsuz yönde etki eden nedenleri azaltmayı amaçlayan Güvenli Hayat ve Güvenli Bir Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğü ve Türkiye İzcilik Federasyonu ile birlikte yürütülmekte olan Kardeşiz Projesi dahilinde Isparta İl Emniyet Müdürlüğümüzün de katkılarıyla 40 Ispartalı çocuk Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünde görevli 4 personelle birlikte 25Ağustos 1 Eylül 2014 tarihleri arasında Bolu, İstanbul ve Çanakkale illerimizi ziyaret ederek izcilik kampına alınacaklardır.

Bu kapsamda çocuklarımız 25.08.2014 günü saat:09:00 da ilimiz valilik binası önünden hareket ederek; Bolu ilinde 2 gün süre ile İzcilik teknik ve temel bilgileri, okçuluk, binicilik, dağ bisikleti gibi sportif faaliyetlere katılacaklar; İstanbul ilinde 3 gün süre ile sportif faaliyetlerin yanı sıra Panorama 1453, Türkiye Parkı Topkapı Sarayı, Yerebatan Sarnıcı, Sultan Ahmet camii gibi tarihi ve turistlik yerler gezilerek kültürel faaliyetlerde bulunacaklardır.

Çanakkale ilimizde ise 1 gün süre ile Büyük Abide ve diğer şehitlikleri ve buradaki müzeleri ziyaret edeceklerdir. Akabinde 40 çocuk ilimize hareket edecekler ve gezi bitiminde ailelerine teslim edileceklerdir” denildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.