Emniyet’ten Şok Operasyon!

Isparta Polisi, şehrin merkezindeki 12 ayrı noktada 23 işyerinde Huzur Operasyonu düzenledi. Yaklaşık 90 dakika süren operasyonda, 726 kişinin GBT sorgulaması yapıldı, aranan 2 şüpheli de yakalanarak adli mercilere sevk edildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Kasım 2012 17:41
Emniyet’ten Şok Operasyon!

Isparta Emniyet Müdürlüğü, hafta sonunda şehrin merkezi bölgelerinde bulunan alkollü işletmeler, kafeler ve kıraathanelere şok baskınlar yaptı.
Operasyon kapsamında Asayiş, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüklerinin yanı sıra, diğer şubelerden de çok sayıda polis memuru takviye görevi yaptı.

Şehrin 12 ayrı noktasında, oluşturulan timlerce yalnızca umuma açık mekanlarda denetim yapan polis, eksikliği bulunan işletme sahiplerine cezai işlem yaptı.

Umuma açık mekanların giriş-çıkışlarında bekleyen Çevik Kuvvet Polisinin uzun namlulu silahlarla çevre güvenliği aldığı şok baskınlarda, KOM ve Asayiş Şube Müdürlüğü Ekipleri de GBT sorgulayıp, üst araması yaptı.
Emniyet Müdür Yardımcısı Esat Dulkadiroğlu’nun koordinesinde yürütülen operasyonda, Asayiş ve KOM Şube Müdürleri de ekiplerini bizzat takip ettiler.

Huzur Operasyonu kapsamında polisin yaptığı denetimlerde; 23 işyeri kontrol edilirken, 12 işyeri için çeşitli konularla alakalı tutanak tanzim edildiği belirtildi.

Yaklaşık 90 dakikada 726 kişinin GBT sorgulamasını yapan operasyon timleri, çeşitli suçlardan aranan 2 kişiyi yakalayarak gözaltına alırken, 6 kişiye de idari işlem yaptı.

Öte yandan uygulama kapsamında 1 şahsa ‘6136 Sayılı Kanun’a Muhalefet’ suçundan işlem yapıldığı kaydedildi.

Yapılan çalışmalarda suç kaydı bulunan şahısları tespit eden operasyon timleri, Asayiş Şubeye bağlı Yıldırım ve Yunus Ekiplerinden yardım isteyerek, şüphelilerin polis merkezlerine sevkini sağladı.

Düzenlenen şok baskınlar vatandaştan olumlu yorumlar alırken, öğrenci ve esnaflar polisin bu uygulamalarının daimi olması gerektiğini ifade ettiler.

Feti KILIÇ

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum